Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

mai 25, 2016

1 iunie la Dino Parc Rasnov – dinozauri, petreceri, expozitii

De Ziua Copilului, în 2016, Dino Parc Rasnov pregateste un program special pentru cei mici si nu numai. Petrecere, activitati, sectiuni tematice si expozitii educative cum ar fi „Scheletul de mastodont”, „Misterele genezei Carpatilor”, „Viata in Antarctica”, Evolutia omului preistoric”.

 

1 iunie 2016 la dino parc rasnov

 

Schetetul preistoric de mastodont

Incepand cu 1 iunie, Dino Parc Rasnov, in colaborare cu Muzeul National Secuiesc, va gazdui o expozitie unicat. Vizitatorii vor putea admira scheletul de 7 metri lungime si 3,5 metri inaltime al unui mastodont descoperit la Racosul de Sus in anul 2008. Scheletul este complet in proportie de 85% si, potrivit specialistilor, apartine speciei Anancus Arvernensis, un stramos al mamutului care a trait in urma cu 3 milioane de ani. In cadrul expozitiei, vizitatorii vor putea vedea nu doar impresionantul schelet, ci si o reproducere virtuala interactiva a mastodontului, care va simula conditiile de viata ale acestuia.

Fiind un exemplar aproape intact, singurul complet in proportie de 85% din lume, scheletul de mastodont care va fi expus in parc are o valoare știintifica nemasurabila. Ne bucura faptul ca putem organiza o expozitie cu beneficii pentru toata lumea, pentru ca in prezent scheletul este vizitat la Baraolt de 3.000 de oameni anual, iar la Dino Parc va putea fi vazut de peste 300.000 de oameni pe an,

a declarat Adrian Apostu, manager Dino Parc Rasnov.

 

Misterele genezei Carpatilor – o istorie de sute de milioane de ani

In cadrul acestei expozitii, ce va avea loc pana in 10 iunie 2016, parcul va pune la dispozitia vizitatorilor sai o expozitie de roci si fosile, unica in Romania. Aici vor putea fi admirate combinatii de minerale in roca magmatica, cele mai mari cristale de tremolit din tara, fragmente de aragonit din cel mai mare zacamant din Europa si “Opalul Dobos”, un tip de opal stratificat din zona Covasnei, unicul de acest fel din lume.

Mai mult decat atat,, toti cei prezenți vor putea observa si analiza fosile ale animalelor preistorice, găsite pe teritoriul țării noastre: bizonul de stepa, ursul de pestera, mamutul lanos, rinocerul lanos sau cerbul si calul preistoric.

Evolutia omului preistoric

In aceasta sectie a expozitiei, puteti urmari pas cu pas evolutia speciei noastre, Homo sapiens, si toate greutatile si provocarile cu care s-au confruntat stramosii nostri. Oamenii preistorici, instrumentele lor timpurii si armele inventate de acestia in scopul supravietuirii in mediul salbatic de atunci, sunt prezentate in detaliu; la fel si evolutia marimii creierului nostru de-a lungul miilor de ani, care ne-a permis sa devenim fiinta inteligenta de azi.

 

Dino Parc Rasnov este o zona de agrement si un muzeu in aer liber, situat pe Strada Cetatii, in apropiere de Cetatea Rasnov. Pe langa un traseu impresionant cu 46 de dinozauri in marime naturala, parcul dispune de locuri de joaca pentru copii, casute in copaci, un cinematograf 9D si multe alte zone interactive.

Pretul unui bilet este de 28 de lei / adult si de 22 de lei / copil. Pentru copiii cu varsta sub 3 ani, intrarea este gratuita. 

Program vizitare 2016: Lu-Joi: 10:00 – 18:00; Vi-Sâm: 10:00 – 20:00; Dum: 10:00 – 18:00.

 

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in vara 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la cateva minute plimbare de Casa SfatuluiBiserica Neagra si la numai 25 minute cu masina de Dino Parc Rasnov .Va invitam sa va bucurati de aer curat, de aventura si de exponate unice.

 

 

Uncategorized @ro , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart