Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

octombrie 6, 2015

273 gravuri Rembrandt la Muzeul Casa Muresenilor Brasov

Începând cu data de 6 octombrie 2015, Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov va deschide pentru public accesul de 273 de gravuri după Rembrandt din colecția Eugène Dutuit și Bibioteca Națională Franceză.

 

rembrandt-braov

În anul 1615, al nouălea copil născut în familia van Rijn din Leiden, Olanda, împlinea 9 ani. 500 sute de ani mai târziu avea să fie cunoscut sub numele Rembrandt, și era cel mai cunoscut pictor din istorie.
Colecția de față aparține politicianului, istoricului și colecționarului de artă francez, Eugène Dutuit (1807 – 1886). Dutuit a donat toate colecțiile sale Bibliotecii Naționale Franceze din Paris. Însemmnul BR Crown Lugt 410, reprezentând Biblioteca Națională Franceză, este parțial vizibil pe lucrări, dovedind autenticitatea acestora. Matrițele gravate au fost utilizate înainte de 1848 în atelierele Bibliotecii Naționale Franceze, sub directoratul lui Joseph Naudet.

Rembrandt a urmărit, încă din anii 1650, un stil artistic expresiv și radical. Manipularea lui îndrăzneață în tehnica picturii și a gravurii, dar și interpretările subiectelor tradiționale, au inspirat generații întregi de artiști, căștigând astfel reputația de cel mai mare maestru al Epocii de Aur olandeze sau maestru al luminii și al umbrei.

Vă invităm, așadar, să descoperiți cele 273 de gravuri după Rembrandt în perioada 6 octombrie-30 noiembrie, la Muzeul Casa Mureșenilor din Piața Sfatului nr.25.

Biletele pot fi achiziționate de la muzeu.

Preț bilet:

20 lei

10 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

Lista completă a lucrărilor prezente în expoziție o puteți găsi pe pagina oficială a evenimentului.

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in vara 2015 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Pietei SfatuluiBisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat si de expresia rembradt-iana a artei secolului al XVII-lea .

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart