Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

martie 4, 2020

Adoptă un țăran – Târg de primăvară la Brașov

Obiceiuri, tradiții și obiecte lucrate cu drag de meșteșugari locali, toate se adună în curtea Bisericii Sfântul Nicolae la Târgul de Primăvară „Adoptă un țăran”.

Anul acesta, târgul de primăvară va îmbrăca straie populare, aducând în atenția vizitatorilor tradițiile și meșteșugul tradițional. „Adoptă un țăran” este un concept ce a pornit de la dorința de a-i pune în valoare pe păstrătorii tradițiilor, încurajând producători locali să continue să pună suflet în obiectele realizate cu drag pentru cei care doresc să rămână conectați cu trecutul. Bogăția, care odată însemna pământul, casa și familia țăranului, devine acum laitmotiv pentru târgul de primăvară, unde vor fi aduse obiecte reprezentative încărcate cu emoție, dar și bucate alese.

Meșteșugarii prezenți la târg vă vor aștepta cu o mulțime bucate tradiționale: de la brânză de casă până la cârnați sau prăjituri, tot felul de bunătăți pentru toate gusturile și toate buzunarele. Nici sufletele celor care țin post nu vor fi uitate. Pentru că târgul se va desfășura în postul Paștelui, organizatorii promit să aducă și preparate de post: pită cu maia, zacuscă de toate felurile, gemuri, dulcețuri și prăjituri.

Artizanii prezenți la târgul de primăvară vor pregăti mici suveniruri pentru cei care vor să rămână cu o amintire: haine din lână, obiecte din lemn și ceramică, icoane pictate pe sticlă sau păpuși croșetate – realizate cu grijă și pricepere de către meșteșugarii talentați.

Pentru cei mai mici dintre noi, organizatorii au pregătit o grămadă de surprize dulci și ateliere de creativitate, unde țăranii îi vor învăța pe pitici tainele meșteșugului românesc și le vor cultiva dragostea față de tot ceea ce înseamnă tradițiile românești.

Târgul de primăvară „Adoptă un țăran” va avea loc pe 21 martie, în curtea Bisericii Sfântul Nicolae din Brașov. Curioșii sunt așteptați să viziteze standurile producătorilor locali și să „guste” câte puțin din tradițiile românești care încă mai dăinuie.

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2020 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii, la doar 5 minute de plimbare pana la Poarta Schei. Va invitam sa va bucurati de cele mai frumoase traditii la Targul de Primavara – Adopta un taran, din Brasov.

Hotel-Coroana_Brasovului
Evenimente in Brasov , , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart