Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

ianuarie 17, 2017

Alpin Film Festival – primul festival de film și cultură montană

ALPIN FILM FESTIVAL primul festival de film și cultură montană din România, vă invită la sărbătoarea culturii și civilizației montane, între 23 – 29 ianuarie 2017 în Predeal, Bușteni și Brașov.

Alpin Film Festival 2017

Alpin Film Festival 2017

ALPIN FILM FESTIVAL este un eveniment cultural internaţional de film, carte și fotografie, care îşi propune să promoveze civilizația montană cu valorile ei patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educaţie şi sportive. Iubitorii muntelui vor pătrunde intr-o fascinantă călătorie cu peisaje care iți taie respirația, performanțe sportive, adrenalină și aventură.

Festivalul este inspirat de succesul altor manifestări de acest gen din întreaga lume: BANFF (Canada), GRENOBLE (Franța), KATMANDU (Nepal).

Secțiunea de carte – ALPIN BOOK FESTIVAL

O secțiune importantă a festivalului este ALPIN BOOK FESTIVAL, un salon dedicat cărții și publicisticii de munte. Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România.

Acest eveniment își propune să fie locul de întâlnire a publicului cu literatura și publicistica montană. Albume de fotografie, hărți și, în particular, toate genurile de creație dedicate culturii și civilizației montane vor fi propuse și prezentate publicului prezent la festival. Vor fi organizate întâlniri ale autorilor cu publicul, lansări de carte, dezbateri, totul pentru a promova „cartea de munte”. Iată lista cărților ce vor fi lansate anul acesta la Alpin Book Festival: aici.

 

Secțiunea de fotografie – ALPIN PHOTO FESTIVAL

Expoziție – MUNTELE.

Locație – Piața Sfatului, Brașov,
Perioada: 25 ianuarie 2017

Organizația fotografilor de natură din România – Forona și Canon, vă așteaptă să vedeți o expoziție dedicată muntelui deschisă între 23-30 ianuarie 2017 în Piața Sfatului din Brașov. 38 de fotografii în format 100 x 70 cm, expuse în panouri iluminate, reunesc peisaje montane și faună, atât din România cât și din alte țări. Vernisarea expoziție va avea loc miercuri, 25 ianuarie de la ora 17, când veți avea ocazia să îi cunoașteți pe unii dintre fotografii care expun.

 

Expoziție – SKV – Începuturile drumeției și fotografiei montane în România.

Locaţie – Libraria OKIAN Brasov – Strada Mureșenilor 1, Brașov
Perioada – 23-30 ianuarie 2017

Librăria Okian din Brașov va prezenta o expoziție de fotografie realizată între anii 1891 – 1911, din colecția SKV- Siebenbürgischer Karpatenverein / Asociația Carpatina Ardeleană a Turiștilor.

 

Expoziție – NATIONAL GEOGRAPHIC

Locaţie – Palatul Cantacuzino, Bușteni
Perioada – 23-30 ianuarie 2017

O expoziţie ce reuneşte o parte din fotografiile câştigătoare la concursul naţional 2015, organizat de NATIONAL GEOGRAPHIC, partener al festivalului.

 

Expoziție – Istoria cabanelor din Carpați

Locație: Centrul Cultural Aurel Stroe, Bușteni
Perioada 23 – 30 ianuarie 2017

O expoziţie de fotografie excepţională, cuprinzând fotografii vechi cu primele cabane din Carpaţi, de la sfârşitul secolului 19. Expoziţia cuprinde şi o serie de fotografii-document, din colecţia Roland Welkens, ce recuperează vizual cucerirea unui traseu mitic din Masivul Bucegi, în 1956: traseul Fisurii Albastre, pe cale directă.

 

Secțiunea de film

„I view”,  „Solo di cordata”, „Hangers and violin strings in Pakistan”, „Shift”, „Climbing higher” sunt doar câteva dintre peliculele tematice care vor rula în cadrul ALPIN FILM FESTIVAL 2017. Detalii despre program și locație puteți afla pe pagina organizatorului.

 

Concurs de scurt-metraje

In competiția DIGITAL CARPATICA se pot înscrie toți cei care în ultimii doi ani au vizitat masivele montane din România și au realizat un scurt video „la înălțime” cu telefonul mobil.  Pentru a intra în concursul care se desfășoară în perioada 1 ianuarie – 1 martie 2017, filmul trebuie uploadat  pe platforma www.alpinfest.pbv.ro.

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2017 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10 minute distanță cu masina de Opera Brașov, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa pătrundeti intr-o fascinanta calatorie cu peisaje care va taie respiratia, performante sportive, adrenalina si aventura!

 

Evenimente in Brasov , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart