Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

august 11, 2015

Bohemian Square ediția a III-a, in august la Brașov

În perioada 21-23 august 2015, va avea loc la Brașov cea de-a treia ediție a Festivalului de Cultură Urbană Bohemian Square. Evenimentul se va desfășura în Piața Sfatului și în Piața George Enescu.

Bohemian Square, cel mai complex festival de cultură urbană din zona centrală a țării, va reuni la Brașov peste 150 de artiști, arhitecți, designeri și muzicieni națonali și internaționali.

Bohemian Square este un eveniment cultural-artistic cu o paletă variată de activități, oferindu-vă o alternativă de petrecere a timpului liber în mod interactiv și constructiv în spațiul public. Caracterul inovator al proiectului se reflectă în folosirea spațiului public ca o mare galerie în aer liber, prin crearea de spaţii noi pentru desfăşurarea actului cultural.

 

 

BOHEMIAN Square Brasov Piata Sfatului

BOHEMIAN Square Brasov Piata Sfatului

 

Ediția din acest an va fi împarțită in 5 secțiuni:

 • Expoziții de arte vizuale, ce vor avea loc în spații neconvenționale, atât în interior, cât și în aer liber. manifestări de arte vizuale în timp real. În fața Casei Sfatului va fi organizată și o expoziție de artă colectivă, deschisă pentru oricine este dispus să se implice în proiecte sau dorește să își expună lucrările.
  La expoziție vor fi invitați artiști din țară și străinătate, atât artiști consacrați, cât și tineri debutanți.
 • Intervenții și instalații de artă și arhitectură în spațiul public. Această secțiune oferă o altă perspectivă asupra străzii şi subliniază calitatea ei de spaţiu al conexiunilor, al întâlnirii, în condiţiile în care trecătorii aleargă de la o destinaţie la alta. Interventiile se concentrează pe următoarele zone: Piața Sfatului, Piața G. Enescu, Gangul Enescu și locații neconvenționale din centrul istoric.
 • Design românesc contemporan. Timp de 3 zile vor participa tineri artiști și designeri din toată țara într-un pavilion separat și special amenajat, Publicul va avea ocazia de a-și contura o imagine despre tendințele actuale în designul românesc de obiect și de a cumpăra produse finite de calitate.
 • Spectacole de muzică, teatru, dans și proiecții. În cele două piețe vor avea loc concerte susținute de artiști români și străini, genurile muzicale prezentate acoperind o gamă variată: jazz, muzică stradală, muzică electronică, muzică experimentală. Vor avea loc și spectacole de teatru, teatru de papuși, dans, performance, dar și proiecții video cu tematică urbană.
 • Workshopuri de creație. Atelierele vor fi organizate de artiști experimentați din toată țara și vor fi gratuite, cu materiale și unelte asigurate de organizatori. Temele vor fi diverse: modelare lut, pictură pe textile, linogravură, reciclarea ecologică papier mache, jucării din lemn, tehnica string-art, obiecte de decor interior, tehnici de cusut, etc. Vor avea loc și ateliere permanente ( technici fotografice vechi,remodelare plăci skateboard, presare de hârtie naturală și technici de gravură)

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

 

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in vara 2015 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la cateva minute plimbare de Piata SfatuluiBiserica Neagra si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat, de istorie si de celebrele concerte de orga din aceasta vara.

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart