Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

august 25, 2015

AMURAL, primul festival dedicat artelor vizuale contemporane

În perioada 4-6 septembrie 2015 vă invităm la Brașov, unde va avea loc primul festival dedicat artelor vizuale contemporane. Promenada După Ziduri va prinde viață, proiecțiile ocupând fortificațiile medievale, pădurea Warthe și pârâul Graft.

AMURAL, primul festival de arte vizuale contemporane

AMURAL, primul festival de arte vizuale contemporane

„Festivalul a plecat de la dorința noastră de a avea un spațiu în care să ne manifestăm și să aducem diverși artiști la Brașov. (…)Festivalul este centrat în jurul proiecțiilor 3D, pe monumentele de După Ziduri. AMURAL este manifestul nostru și încercarea de a muta arta din galerii și din muzeu, în spațiul public” , a declarat Răzvan Pascu, inițiatorul festivalului.

Evenimentul va avea în centru cea mai recentă formă de artă urbană, video mapping-ul (proiecțiile 3D), alături de artele confirmate — ilustrație, fotografie, design grafic, film și animație. Toate acestea vor fi însoțite de instalații de lumină, poezie contemporană și muzică experimentală.

„Nu mai este suficient să renovăm marile monumente. De aceea, AMURAL propune o reconversie urbană a zonei După Ziduri într-un spațiu de expresie a începutului de mileniu III. AMURAL este despre Brașov și despre depășirea lui, despre tehnologie și depășirea ei, despre ziduri și depășirea lor”, a subliniat Răzvan Pascu.

În cadrul Festivalului, publicul va avea acces la trei expoziții permanente, în Turnul Alb (ilustrație), în Turnul Negru (fotografie) și în Turnul Porții Ecaterina (design grafic). De asemenea, vor fi organizate două expoziții-dezbatere „Design grafic centenar în Gazeta de Transilvania„, în colaborare cu Muzeul Casa Mureșenilor și „Brassai-fotograful suprarealiștilor„, în colaborare cu Muzeul de Artă.

Printre artiștii vizuali care s-au alăturat acestui manifest de celebrare a artei în spațiu public se numără:

  • video-mapping — Aural Eye, Cote, Vloop;
  • instalații de lumină — Modulab și Laborazon; ilustrație — Dan Perjovschi, George Roșu, Aitch, Sadbo, Victor Fota;
  • fotografie — Mihai Barabancea, Horia Petrașcu;
  • design grafic — Răzvan Pătrașcu și Romanian Design Week.

Prima seară de festival va fi deschisă de cel mai cunoscut proiect audio-vizual din România, Silent Strike și Dan Basu (Silent Bass).

Programul va fi completat de artiștii urbani care vor picta fațada Cinematografului Popular și de elevii și studenții muzicii clasice, care vor susține mici concerte-surpriză pentru trecători.

Pentru detalii, va invităm să accesati pagina oficială a evenimentului AMURAL.

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

 

Cazare in Brasov

Vă așteptăm cu mare drag în vara 2015 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat în Piata Unirii, este locația perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, la câteva minute plimbare de Piata SfatuluiBiserica Neagra și Promenada Dupa Ziduri. Vă invităm să vă bucurați de aer curat și de cel mai original festival de arte vizuale contemporane din România.

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , , , , ,

Dată sosire:

Dată plecare:

×

Dată sosire:

Dată plecare:

×

Arrival date:

Departure date:

×

Arrival date:

Departure date:

×
SWITCH THE LANGUAGE
Cart