Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

martie 27, 2019

Brașov Marathon – a VIII-a ediție a maratonului de la poalele Tâmpei

Cea de-a VIII-a ediție a competiției Brașov Marathon va avea loc pe 20 aprilie 2019. Munte, sport și distracție, într-un eveniment dedicat tuturor pasionaților de mișcare, de la mic la mare.

 

Brașov Marathon este o competiție outdoor cu caracter montan, cu diferite niveluri de dificultate. Iată câteva cadre de la ediția cu numărul VII, din anul 2018:

Cele 5 curse la care pot participa concurenții se vor desfășura pe străzile Brașovului, pe potecile care urcă pe Tâmpa și pe poteci marcate din Masivul Postavaru. În funcție de nivelul de pregătire fizică, sau chiar în funcție de vârstă, participanții pot opta pentru diferite niveluri de dificultate:

 • Cros: cursa de 9 km o cursă scurtă, dar foarte intensă, ce va purta alergătorii pe potecile “piesei de rezistență” a orașului Brașov – Muntele Tâmpa. Crosul Brașov Marathon are dificultate medie, 9 km lungime și 369 m diferență de nivel. Este recomandat alergătorilor mai puțin experimentați care doresc să se acomodeze cu concursurile de tip outdoor, iubitorilor de trekking.

 

 • Semimaraton: cursa de 21 km ia startul în Piața Sfatului și va purta participanții pe potecile care înconjoară muntele Tâmpa. Aceștia vor fi puși la încercare pe treptele lui Gabony și pe culmea Crucurului, iar la final, vor fi întorși în Piața Sfatului, pentru a sărbători o reușita cursei alături de cei de dragi și de ceilalți participanți. Semimaratonul Brasov Marathon are nivel de dificultate mediu/dificil, are 21 km lungime și 1016 m diferență de nivel și se adresează alergătorilor bine pregătiți fizic și mental.

 

 • Maraton: Cursa de 38 km este traseul care va purta concurenții prin cele mai frumoase locuri din care pot admira orașul Brașov. Potecile care înconjoară Tâmpa îi vor ghida către muchia Crucurului, iar apoi spre înălțimile Vârfului Postăvaru, de unde vor putea admira împrejurimile orașului și Munții Bucegi. Maratonul Brasov Marathon este dificil, are 38 km lungime și 2056 m diferență de nivel. Acesta se adresează doar sportivilor, celor foarte bine pregătiți fizic și mental, cu experiență montană consistentă.

 

 • Cursa persoanelor cu dizabilități: o cursă gratuită, care va aduce un zâmbet pe buzele celor mai puțin norocoși. Așa a fost descrisă cursa persoanelor cu dizabilități de către organizatori. Participarea la această cursă este gratuita, iar startul se va da în Piața Sfatului, pe 20 aprilie, la ora 15:00.

 

 • Cursa copiilor: nici cei mici nu au fost uitați. Crosul copiilor va presupune parcurgerea străzilor Apollonia Hirscher, Johann Gott, Postăvarului dus-întors. În funcție de vârstă, copiii vor avea de parcurs diferite distanțe:
  • Sub 6 ani – 750m
  • Între 6 – 8 ani – 1000m
  • Între 9 – 11 ani – 1300m
  • Între 12 – 15 ani – distanță 1800m

Persoanele cu vârsta peste 60 de ani vor beneficia de reduceri pentru cursele CROS și SEMIMARATON.

Pentru înscrieri, prețuri și mai multe detalii despre curse, vizitați site-ul Brașov Marathon.

Surse: http://www.brasovmarathon.ro, https://www.facebook.com

 

 

 

Cazare in BrasovHotel Coroana Brasovului

Va asteptam cu drag in 2019 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii fata in fata cu Biserica Sf Nicolae. Va invitam sa participati la una dintre cele mai frumoase competitii outdoor, Brasov Marathon.

 

Evenimente in Brasov , , , , , , , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart