Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

noiembrie 29, 2016

Brașov, oraș din poveste – Aprinderea luminițelor în Piața Sfatului

În seara de 6 decembrie 2016, orele 17:00, Brașovul se transformă în „Oraș din poveste”, odată cu festivitatea de aprindere a luminițelor de sărbători şi deschiderea Târgului de Crăciun din Piaţa Sfatului.

Sute de mii de beculeţe vor lumina Braşovul în acest an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Piata Sfatului, Brasov. foto credit: Şerban Călin

Piata Sfatului, Brasov. foto credit: Şerban Călin

Bradul de Crăciun din Piața Sfatului

Bradul, care are o înălţime de 28 de metri, va fi decorat cu 50 de şiruri luminoase cu leduri şi flash-uri, asemănătoare celor care vor forma plafonul de lumini de pe strada Republicii. Decoraţiunile vor fi completate de sfere luminoase 3D,  de conuri luminoase, de ghirlande cu leduri şi de spirale luminoase, iar vârful va avea lumini dinamice. Pentru aspectul de zi, atunci când luminiţele sunt stinse, bradul va fi împodobit cu
beteală, globuri şi steluţe.

 

Casa Sfatului, în „haine” de sărbătoare

Şi Casa Sfatului se îmbracă de sărbătoare: ţurţuri luminoşi pe balustrade şi streaşină, steluţe luminoase la grilajele ferestrelor, candelabre cu leduri în balcon.

 

Piațeta din Poveste

Bradul de Crăciun de 28 metri din Piața Sfatului va face parte dintr-un decor special pentru fotografii, „Piațeta din Poveste”, unde vă veți putea fotografia în jilțul Moșului, alături de cei doi soldați din „Spărgătorul de Nuci” și de cartea cu legende ale Brașovului.  Jilţul Moşului va fi unul impunător, înalt de 2,2 metri şi lat de 2,45 metri, iar cartea va fi un ansamblu înalt de 2,5 metri şi lat de 4 metri. Stâlpii din piațetă vor fi ornați în culorile bradului de Crăciun: auriu, roșu și argintiu. De asemenea, intrarea pe strada Republicii dinspre Modarom va fi străjuită de alți doi soldaţi luminoşi din „Spărgătorul de nuci”.

 

Târgul de Crăciun de la Brasov

Numit și „Christkindlesmarkt Kronstadt”, este inspirat din tradiția vechilor târguri germane. 40 de magazine sub formă de cabane, realizate după modelul celor din orașul german Nurenberg,  vă vor îmbia cu plăcinte calde, ceai, ciocolată cu scorțișoară, precum și decorațiuni realizate manual, specifice sărbătorilor de iarnă.

 

Program artistic 2016

Festivitatea de aprindere a luminițelor va continua cu un program artistic susţinut de: Corul Unison, Unison Star, Lidia Buble şi Andra.

Tot pe 6 decembrie, lângă căsuţa cu reprezentarea Naşterii Domnului, Moş Nicolae va împărţi cadouri copiilor cuminți. În plus, în Piaţa Sfatului se va afla, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, un carusel luminos şi un trenuleţ electric.

 

Ca în fiecare an, dorim să le oferim braşovenilor şi turiştilor un oraş din poveste care va începe, conform tradiţiei, cu aprinderea luminilor de sărbători în data de 6 decembrie, când va fi deschis şi Târgul de Crăciun, din Piaţa Sfatului şi Michael Weiss. Vă aşteptăm, de Moş Nicolae, să aprindem împreună luminile sărbătorilor de iarnă la Braşov,

a declarat primarul George Scripcaru.”

 

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi-300x212

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in iarna 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Pietei Sfatului, Str. Republicii și Bisericii Negre. Va invitam sa traiti magia sarbatorilor de iarna la Brasov, „Oras din Poveste”!

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart