Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

noiembrie 29, 2017

Brașov, oraș de poveste – Aprinderea luminițelor în Piața Sfatului

În seara de 6 decembrie 2017, începând  cu orele 17:30, Brașovul se transformă în „Oraș din poveste”.  Trupele Proconsul și Smokie vor deschide festivitatea de aprindere a luminițelor de sărbători şi a Târgului de Crăciun din Piaţa Sfatului.

 

Mai multe ornamente luminoase colorate, tavan luminos extins, patinoar în Piața Sfântul Ioan și o trupă din Europa în concertul prilejuit de aprinderea iluminatului festiv – acestea sunt câteva dintre noutățile pe care Primăria Brașov le-a pregătit pentru programul „Brașov – oraș din poveste“, ce se va desfășura în perioada 6 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018.

La ora 17.30 brașovenii și turiștii vor fi așteptați la un spectacol vizual de videomapping pe clădirea Muzeului de istorie. Momentul pregăteşte aprinderea iluminatului de sărbătoare. La ora 17.40 va avea loc aprinderea iluminatului de sărbători. Va urma un concert Proconsul, iar apoi trupa britanică Smokie va cânta live pe scena din Piața Sfatului.

La petrecerea de Revelion organizată în Piața Sfatului vor cânta Connect-R și Ellie White, deschiderea fiind asigurată de Ansamblul de muzică populară Ţara Bârsei, Taraful Ţara Bârsei și interpretul de muzică populară Marius Ciprian Pop.

Pe toată perioada vacanței de iarnă, între orele 11.00 – 22.00, în Piațeta Sfântul Ioan (din spatele hotelului ARO) va funcționa un patinoar cu intrare liberă pentru copii. Tot aici va fi organizat „Atelierul lui Moș Crăciun“.

Copiii vor avea acces gratuit la acest patinoar. În această piațetă vor fi organizate și ateliere pentru copii, va fi ceai, vor fi dulciuri și turtă dulce. Un al doilea patinoar va fi amenajat în Poiana Brașov. În ambele locații vor exista și centre de închiriere a patinelor,

a declarat administratorul public al Brașovului.

 

Piata Sfatului, Brasov. foto credit: Şerban Călin

Piata Sfatului, Brasov. foto credit: Şerban Călin

 

Programul evenimentelor din Piaţa Sfatului anunțate de autoritățile locale cu prilejul  festivității „Brașov – oraș din poveste“ 2017:

 

6 decembrie 2017
17.30 – Videomaping pe cladirea muzeului de istorie. Momentul pregăteşte aprinderea iluminatului de sarbatoare
17.40 – Aprinderea iluminatului de sărbători
Recital Proconsul
Recital trupa britanică Smokie

14 decembrie 2017
17.30- 19.00
Muzică specifică sărbătorilor de iarnă interpretată de fanfare
Fanfara din localitatea Reci, judetul Covasna
Fanfara din localitatea Şinca Nouă, judeţul Braşov
Fanfara săsească din Braşov

15 decembrie 2017
17.30-19.00
Muzică specifică sărbătorilor de iarnă interpretată de Corurile Unison, Concentus şi Corul Astra

16 decembrie 2017
17.30-19.00
Muzica specifică sărbătorilor de iarnă interpretată de ansambluri populare, Măgura Codlei , Ansamblul popular Drăguş, Ansamblul de colindători din Dumbrăviţa

17 decembrie 2017
17.30-19.00
Muzica specifică sărbătorilor de iarnă interpretată de solistele de muzică uşoară Nicoleta Oancea&Band şi Nicola

31 decembrie 2017
Ora 23.00
Ansamblul de muzică populară Ţara Bârsei
Taraful Ţara Bârsei
Marius Ciprian Pop ( folclor)
Conect-R
Ellie White

 

Bradul și iluminatul festiv

Piața Sfatului, strada Republicii și Piața Sf. Ioan vor purta „haine de sărbătoare”.

Anul acesta vom avea tavan luminos și pe străzile Michael Weiss, inclusiv tronsonul dintre Republicii și Postăvarului, un altul va porni din Piața Sfatului în gangul spre Piața Enescu și în continuare pe strada Valentin Wagner până pe strada Sf. Ioan, dar și pe Apollonia Hirscher, porțiunea dintre Piața Sfatului și strada Poarta Șchei,

a precizat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz.

Vor fi în total 134 de panouri luminoase decorative. Motivul principal al decorațiunilor va fi turta dulce, însă panorile vor fi și în formă de stea, Moș Crăciun, globuri sau steluță.
Bradul din Piața Sfatului va fi acoperit de kilometri de beteală și ghirlande luminoase, și va proveni tot din pădurile Brașovului, la fel ca și cei din Piața Unirii și Piața Sf Ioan. Un al patrulea brad va fi împodobit în Poiana Brașov, în zona Centrului de Agrement.
Pe lângă cele 40 de căsuțe din Piața Sfatului, unde comercianții vor vinde produse alimentare și artizanale, vor fi amplasate și standuri ale municipalităților Linz și Nurnberg.

 

Târgul de Crăciun de la Brasov

Numit și „Christkindlesmarkt Kronstadt”, este inspirat din tradiția vechilor târguri germane. 40 de magazine sub formă de cabane, realizate după modelul celor din orașul german Nurenberg,  vă vor îmbia cu plăcinte calde, ceai, ciocolată cu scorțișoară, precum și decorațiuni realizate manual, specifice sărbătorilor de iarnă.

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi-300x212

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in iarna 2017 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Pietei Sfatului, Str. Republicii și Bisericii Negre. Va invitam sa traiti magia sarbatorilor de iarna la Brasov, „Oras din Poveste”!

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart