Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

aprilie 5, 2016

Capodopera verdiana ”Rigoletto” revine pe scena Operei Brasov

Sâmbătă, 9 aprilie 2016, de la ora 18.30, pe scena Operei Brasov va avea loc spectacolul in trei acte „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, opera considerata a fi prima din trilogia verdiana, alaturi de „Traviata” si „Il Trovatore” (Trubadurul).

Rigoletto9apr2016

„Am in minte un subiect care ar putea fi unul dintre cele mai mari creatii ale teatrului modern”, ii scria Verdi, in 1850, libretistului Francesco Maria Piave, facand astfel referire la ceea ce avea sa devina „Rigoletto”, una dintre cele mai revolutionare lucrari din istoria operei.

„Rigoletto” s-a bucurat de triumf inca de la premiera care a avut loc la Teatrul „La Fenice” din Venetia la 11 martie 1851. Lucrarea este o adaptare dupa melodrama „Le roi s’amuse” a lui Victor Hugo, iar libretul a fost scris in limba italiana chiar de Francesco Maria Piave.

Actiunea se desfasoara in orasul Mantua, in secolul XVI, iar tragica sa poveste se centreaza pe viata licentioasa, libertina a Ducelui de Mantua, a bufonului de curte, Rigoletto, precum si a frumoasei sale fiice, Gilda. Titlul original al operei, „La Maledizione” (Blestemul), se refera la blestemul aruncat asupra Ducelui si a lui Rigoletto, de catre un curtean a carui fiica este sedusa de Duce, avand, totodata, si incurajarea bufonului. Imprecatia se va îndeplini, atunci, cand la randul ei, Gilda, se va indragosti de Duce si isi va sacrifica viata pentru a o salva pe cea a tatalui ei.

Regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, la pupitrul orchestrei Operei Brașov aflându-se binecunoscutul și îndrăgitul dirijor Daisuke Soga (Japonia). Din distribuție, fac parte soliștii: Lucian Petrean (Cluj-Napoca), Maria Petcu-Catrina, Mihai Irimia, Dan Popescu, Carmen Topciu, Sonia Hazarian, Valentin Marele, Mugurel Oancea, Nicolae Zaharia, Anca Manea, Marian Reşte, Mariana Lazăr. Își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Informații se pot obține la numărul de telefon 0268/419.380 sau la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17.

 

 

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in primavara 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute plimbare de Opera Brasov, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat si sa-l celebrati pe marele Giuseppe Verdi.

 

 

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart