Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

ianuarie 25, 2017

Ediția 2017 a Festivalului W. A. MOZART debutează cu spectacolul „Cosi Fan Tutte”

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, de la ora 18.30, Opera Brașov vă invită la deschiderea celei de-a treia ediții a Festivalului W.A. Mozart. În Sala Operei va avea loc spectacolul de operă buffă în două acte „Cosi Fan Tutte” de W.A. Mozart.

Cosi Fan Tutte 28 ian 2017

După ediția din 2016, care a celebrat 260 de ani de la nașterea marelui compozitor, Opera Brașov organizează, pentru al treilea an consecutiv, festivalul-gală dedicat legendarului Wolfgang Amadeus Mozart.

„Così fan tutte” este o operă în două acte a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte.

Premiera lucrării „Cosi Fan Tutte” a avut loc la Burgtheater – Viena în 26 ianuarie 1790, sub conducerea muzicală a compozitorului.

Trăind într-o epocă în care moravurile se strecurau în toate mediile sociale, Mozart se opreşte, în „Cosi Fan Tutte” („Așa fac toate”) asupra unui subiect prezent şi în alte opere ale sale: infidelitatea partenerilor. Dacă în „Nunta lui Figaro” şi „Don Giovanni” subiectul se axează pe infidelitatea bărbaţilor, în „Cosi Fan Tutte”, rolurile se vor inversa.

 

 

Actul I

Doi soldaţi, Guglielmo şi Ferrando, apără fidelitatea a două surori pe care vor să le ia în căsătorie. Prietenul lor, Don Alfonso, îi provoacă, spunându-le că o femeie credincioasă este doar o plăsmuire a imaginaţiei şi pariază cu ei că îşi poate demonstra teoria. Fiordiligi şi Dorabella află că Guglielmo şi Ferrando sunt chemaţi la război. În absenţa lor, Don Alfonso cere ajutorul Despinei pentru a prezenta surorilor doi prieteni ai săi. Crezând că ele ar trebui să fie libere să iubească pe cine vor atunci când vor, Despina este de acord să le convingă să se distreze. Cei doi prieteni ai lui Don Alfonso sunt însă Guglielmo şi Ferrando, deghizaţi, în încercarea de a seduce fiecare iubita celuilalt. Fiordiligi şi Dorabella vor să-şi demonstreze fidelitatea şi, la început, resping cu vehemenţă avansurile celor doi. Despina preia controlul situaţiei şi le cere bărbaţilor să continue farsa. Ei simulează o tentativă de sinucidere din dragoste, iar Despina, deghizată în medic, cere ajutorul femeilor pentru a-i menţine în viaţă.

Actul al II-lea

În timp ce Despina încearcă să le înveţe pe surori cum trebuie să procedeze cu bărbaţii, Dorabella se întreabă dacă totuşi nu ar trebui să se distreze puţin pe seama celor doi străini. Ferrando şi Guglielmo îşi reînoiesc încercările de a le seduce, iar Dorabella şi Guglielmo devin deja pereche, în timp ce Fiordiligi încearcă să-l îndepărteze pe Ferrando, deşi recunoaşte că s-a îndrăgostit de el. Cuprinsă de remuşcări, ea decide să fugă pe câmpul de luptă la iubitul ei.Când Ferrando află că logodnica lui, Dorabella, a fost sedusă de Guglielmo, devine şi mai hotărât să câştige inima iubitei lui Guglielmo, Fiordiligi. Aceasta cedează insistenţelor lui, în timp ce Guglielmo vede toate acestea.Despina face pregătiri pentru două nunţi, Fiordiligi se va căsători cu Ferrando, iar Dorabella cu Guglielmo. După ce s-au semnat contractele, aduse de un notar (Despina deghizată), Don Alfonso anunţă reîntoarcerea lui Guglielmo şi Ferrando de le război, în final dezvăluindu-le tuturor că a fost pusă la cale o farsă.

Din distribuția spectacolului de sâmbătă seară, fac parte soliștii: Ioana Mărgărit (Fiordiligi), Asineta Răducan (Dorabella), Mihai Irimia (Ferrando), Valentin Marele (Guglielmo), Lăcrămioara Schuller – debut (Despina), Marian Rește (Alfonso).

Își dau concursul: Corul și Orchestra Operei Brașov.

La pupitrul dirijoral se va afla Leonard Boga (debut).

Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu, iar scenografia de Rodica Garștea. Mișcarea scenică: Nermina Damian.

Preț bilete: 30 lei, 20 lei. Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Programul complet al Festivalului W.A. Mozart 2017 este disponibil pe pagina organizatorului, aici.

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2017 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10 minute distanță cu masina de Opera Brașov, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam la festivalul-gala dedicat legendarului compozitor de opera, Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Evenimente in Brasov , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart