Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

iunie 20, 2019

Cea mai nouă atracție de la Zoo Brașov – Planetariu sau cinematograf cosmic

Grădina Zoo din Brașov aduce spațiul cosmic mai aproape de Pământ, prin proiecțiile uimitoare de ca se vor putea bucura cei care vor vizita noul planetariu.

Cel mai mare și mai modern planetariu digital din România a fost inaugurat luna aceasta la Zoo Brașov. Sala construită sub forma unui amfiteatru cu o înclinație asemenea axei pământului de 23,5 grade, conferă senzația de profunzime în timpul vizionării proiecțiilor.

Dotat cu un ecran sub formă de cupolă, planetariul este considerat un adevărat cinematograf cosmic. Acesta promite să aducă vizitatorii și curioșii mai aproape de tainele Universului prin două proiecții care vor rula alternativ în următoarea perioadă: unul dintre filmele proiectate prezintă istoria astronomiei, pe când celălalt pune pe ecran istoria telescopului – instrumentul care aduce stelele mai aproape de Pământ.

Proiecțiile de la planetariu sunt asigurate de două proiectoare de ultimă generație care redau cât mai fidel cele mai mici detalii și secrete ale Universului. Nici sistemul sonor nu dezamăgește – sistemul audio performant transmite vizitatorilor sunete care imită o călătorie în spațiu. Amfiteatrul planetariului are 105 locuri, iar dintre acestea, două sunt amenajate pentru persoanele cu dizabilități.

,,Odată cu venirea vacanței, am dorit foarte mult să le putem oferi copiilor și tinerilor un cadou și din partea Municipalității, de aceea am făcut eforturi pentru a deschide Planetariul în ultima zi de școală. În momentul în care am finalizat lucrările, am crezut că am depășit partea mai grea, dar din păcate, în România sunt destul de puțini specialiști care să administreze activitatea într-un Planetariu, astfel că a trebuit să muncim serios pentru a putea oferi vizitatorilor cel mai bun Planetariu din România, nu doar în ceea ce privește echiparea tehnică, ci și pregătirea personalului. În acest moment, suntem pregătiți să le oferim brașovenilor și turiștilor o călătorie de neuitat, la început în spațiu, iar peste câteva săptămâni și pe planeta noastră. Printre primii spectatorii ai Planetariului vor fi șefii de promoție premiați în cadrul Galei de excelență în educație, ediția 2019”, spune George Scripcaru, primarul Brașovului.

Planetariul funcționează între orele 10:00 – 19:00, de marți până duminică. Biletele pentru planetariu se achiziționează separat de cele pentru vizitarea grădinii zoologice. Prețurile biletelor variază, după cum urmează:

 • bilet întreg pentru adulți – 25 lei;
 • bilet întreg pentru copii/elevi/studenți/pensionari (65+) – 15 lei;
 • bilet pentru grupuri organizate de elevi (minim 10 persoane) – 10 lei.

Surse: zoobrasov.ro, bizbrasov.ro

 

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2019 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locul potrivit de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii fata in fata cu Biserica Sf Nicolae. Va invitam sa vizitati cel mai modern planetariu din România, la Zoo Brasov.

Hotel-Coroana_Brasovului
Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart