Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

august 8, 2018

Festivalul „Cerbul de Aur” revine la Brașov. Ediție aniversară – 50 de ani de la debut

Cerbul de Aur revine în 2018 cu o nouă ediție, tot la Brașov, după 9 ani de pauză. Ediția din 2018 este dedicată centenarului României și semicentenarului festivalului.

 

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 17 ediții, cea mai recentă fiind organizată în anul 2009.

La 50 de ani de la prima ediție, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfășurare de gală. TVR propune un format special al evenimentului, cu o gală aniversară, două zile de concurs și o gală a manifestării.

Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 17 ediții, cea mai recentă fiind organizată în anul 2009.

Perioada de înscrieri pentru competiția din cadrul festivalului s-a încheiat: 111 artiști din 22 de țări candidează pentru un loc în concursul de interpretare, care are premii totale de 65.000 de euro.

Cerbul de Aur 2018 Piata Sfatului BrasovAndra, Horia Brenciu, Delia, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, The Humans sunt câteva dintre vedetele care vor urca pe scenă și vor susține recitaluri la ediția de anul acesta a Festivalului Cerbul de Aur, care va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piața Sfatului din Brașov. Alături de artiștii români, pe scenă vor urca și nume străine precum Amy Macdonald, Paulo Bragança, Gigliola Cinquetti, Edvin Marton, Eleni Foureira și James Blunt. Organizatorii au pregătit pentru fiecare seară momente unice.

Prima seară este o sărbătoare a celor care au fost laureați ai Festivalului Cerbul de Aur, de la Gigliola Cinquetti, Luminița Dobrescu la Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufiș, Proconsul, Ovi, Luminița Anghel, Narcisa Suciu, Răzvan Krivach. În seara inaugurală vor susține recitaluri Gigliola Cinquetti, Interpretul de fado Paulo Braganca, The Humans și Andra.

În a doua seară a festivalului vor urca pe scenă cei 18 concurenți, care vor interpreta prima piesă din cele două din concurs. Recitalurile vor fi susținute de Linda și Flavius Teodosiu, Loredana și Amy Macdonald.

În cea de a treia seară a festivalului, concurenții vor interpreta a doua piesă, o melodie românească, la alegere. Alături de cei 18 concurenți, pe scenă, în toate serile de concurs vor fi Big Bandul Radiodifuziunii române și Orchestra Operei din Brașov, conduse de Ionel și Andrei Tudor. Recitalurile vor fi susținute de Horia Brenciu, Delia și James Blunt.

În cea de-a patra seară a festivalului se vor decerna premiile și vor susține recitaluri Edvin Marton, The Motans, Eleni Foureira, Carla’s Dreams, dar și un invitat surpriză.

Ultima seară a festivalului este un regal de folclor românesc, cu momente speciale susținute printre alții de Cornelia și Lupu Rednic, Ionuț Fulea, Niculina Stoican, Viorica Macovei, Orchestra Lăutarii condusă de maestrul Nicolae Botgros și Grigore Lese.

De asemenea, în premieră la Cerbul de aur în acest an, folclorul va fi prezentat și în formă modernă de Damian Drăghici și Alex Calancea. Seara se încheie cu un proiect evocare istorică. Toți K1 pentru România.

Perioada de înscrieri pentru competiția din cadrul festivalului s-a încheiat: 111 artiști din 22 de țări candidează pentru un loc în concursul de interpretare, care are premii totale de 65.000 de euro.

În perioada 12 – 18 iulie, juriul va alege cel mult 15 artiști pentru concursul internațional de interpretare. Cei șapte jurați care vor decide artiștii ce intră în Concursul Festivalului Internațional Cerbul de Aur sunt: Daniel Jinga – dirijor și compozitor, Liana Stanciu Georgescu – jurnalist radio și TV, Felix Crainicu – realizator Radio România Actualități, Andrei Tudor – compozitor, Andreea Archip – jurnalist, Gabriel Scîrlet – regizor muzical TVR și Smaranda Vornicu Shalit – directorul festivalului.

Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate de către Televiziunea Română. Festivalul se va încheia cu show-ul „România Centenar”, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradițională românească și prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

De-a lungul anilor, acest festival a găzduit apariții și recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow și mulți alții.

Cei care doresc să ia parte la ediția aniversară a Cerbului de Aur, într-o atmosferă de gală și de sărbătoare, pot cumpăra biletele și abonamente de aici.

 

 

 

Cazare in BrasovHotel Coroana Brasovului

Va asteptam cu drag in 2018 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la doar 10 minute de plimbare pana la Piata Sfatului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam să vă delectați cu cea mai bună muzica intr-un cadru de gală la Cerbul de Aur.

 

Evenimente in Brasov , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart