Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

iunie 3, 2020

Cetatea Făgăraș – povestea edificiului din inima Transilvaniei

Cunoscută ca fiind cetatea care nu a fost niciodată cucerită, Cetatea Făgăraș dăinuie până astăzi, fiind unul dintre cele mai frumoase castele din Europa.

Plasată în 2014 într-un clasament realizat de site-ul de călătorii Hopper și prezentată de publicaţia „Huffington Post” pe locul doi în Top 10 al celor mai frumoase castele din lume, Cetatea Făgăraș este una dintre cele mai mari și mai bine conservate cetăţi medievale din Europa de Est.

Construită în secolul al XIV-lea, într-un punct strategic de apărare a Transilvaniei, Cetatea Făgăraș reprezenta unul dintre cele mai importante centre de apărare împotriva atacurilor Imperiului Otoman.

În următoarele secole, castelul a devenit reședință princiară și un important centru administrativ și politic al epocii medievale. Aici și-a avut casa și Doamna Stanca, soția domnitorului Mihai Viteazul.

În anii de debut ai comunismului, cetatea a fost transformată în închisoare pentru deținuții politici care se opuneau regimului.

În prezent, Cetatea Făgăraș are 66 de camere, împărțite pe 5 etaje. Printre cele mai vizitate încăperi se numără Sala Tronului, Camerele de Tortură, Muzeul Țării Făgăraș, Turnul Roșu, Turnul Temniță și Fosta Cramă. Pe lângă camere, turiștii pot vizita curtea interioară, se pot plimba între zidurile castelului și pot admira fortificația de pe promenadă.

Cetatea Făgăraș

Când poate fi vizitata Cetatea Făgăraș?

Cetatea este deschisă de luni până vineri, între orele 08.00 – 20.00, iar sâmbăta și duminica între 10.00 – 17.00

Prețul biletului unui adult este de 15 lei, în timp ce biletul de intrare pentru elevi, studenți sau pensionari este de 7 lei.

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2020 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locul potrivit de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii fata in fata cu Biserica Sf Nicolae. Va invitam sa vizitati Cetatea Fagaras, la doar o ora de plimbare cu masina de la Brasov.

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi-300x212
De vizitat in Brasov ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart