Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

februarie 16, 2016

Cetatea Rasnov, in top 10 cele mai frumoase castele ”de zapada” din lume

Cetatea Rasnov din judetul Brasov, se numara printre cele mai frumoase zece castele din lume pe timp de iarna, potrivit publicatiei de turism Traveler, cetatea inregistrand in 2015 un numar record de aproape 363.000 de vizitatori.

Cetatea Râsnov cunoscuta si sub numele de „Cetatea taraneasca Râsnov” este monument national clasa A si unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania. Prima mentiune documentara a cetatii de la Râsnov dateaza din anul 1335. Cetatea Rasnov controla, prin pozitia sa strategica, accesul in Transilvania dinspre Valea Rasnoavei. Pana la mutarea vamii de la Rucar la Bran si construirea cetatii Bran pentru protejarea vamii regale, la sfârşitul secolului al XIV-lea, Cetatea Rasnov era prima fortificatie langa drumul Branului, după intrarea în Transilvania. In anul 1427, imparatul Sigismund de Luxemburg a vizitat Cetatea Rasnov, pe care a trecut-o in administrarea comunitatii locale si careia i-a acordat rangul de targ.

cetatea rasnov landscape

Revista franceza Conde Nast Traveler a inclus-o in topul celor mai frumoase zece castele „de zăpada” din lume, cu peisaje uimitoare si cetati impunatoare care merita vizitate pe timp de iarna, alaturi de Castelul Neuschwanstein (Bavaria, Germania), Palatul ţarului Alexei Mikhailovich în Parcul Kolomenskoye (Moscova, Rusia), Castelul Matsumoto (Japonia), Castelul Hohenzollern (Germania), Castelul Hradcany (Praga, Republica Ceha), Castelul Blair (Perthshire, Scotia), Castelul Gamlehaugen (Bergen, Norvegia), Castelul Uchisar (Nevsehir, Turcia) si Castelul Inuyama (Japonia).

Primarul Rasnovului, Adrian Vestea, s-a declarat extrem de incantat de distinctia primita, considerand-o justificata de numarul tot mai mare de turisti, dar si de proiectele si evenimentele ce au loc aici:

– Pestera  Valea Cetatii, amenajata si deschisa vizitatorilor doar din anul 2011, este considerata a fi un monument al naturii, aflandu-se intr-o  zona protejata din Masivul Postavaru.

– Din 2014 organizeaza o etapa din Cupa Mondiala la Sarituri cu Skiurile.

– Din 2015, un lift cu cremaliera faciliteaza accesul turistilor, urcand din centrul oraşului Rasnov pana la Cetate.

– Tot anul trecut si-a deschis portile Dino Parc Râşnov, unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din sud-estul Europei, care se intinde pe o suprafata totala de 1,4 hectare va gazduieste 45 de dinozauri în marime naturala, atestati stiintific.

– De asemenea, daca vizitati Rasnovul in perioada 21-28 februarie, veti avea ocazia sa luati parte la un eveniment unic in Romania: Campionatul Mondial de Schi Nordic pentru Juniori – detalii aici si aici.

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

 Cazare în Brașov

Va asteptam cu mare drag in 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brașovului***, situat in Piata Unirii, este locația perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, la câteva minute plimbare de Casa SfatuluiBiserica Neagră și la o distanță de numai 25 minute cu mașina de Râșnov .Vă invităm la aer curat, la film, la o întâlnire cu iubitorii de cultură și istorie.

De vizitat in Brasov, Informatii turistice , , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart