Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

septembrie 29, 2015

Cinemateca mobila Wanderkino/Leipzig ajunge la Brasov

În data de 29.09.2015, începând cu ora 20.00, Centrul Cultural German Brașov vă invită la o experiență vizuală și auditivă inedităș cinemateca mobila Wanderkino/Leipzig. În Piața Sfatului va poposi o mașină oldtimer de pompieri, care se va transforma în cinematograf în aer liber, cu acompaniament muzical live.

Cinemateca mobila Wanderkino/Leipzig Brasov 2015

Cinemateca mobila Wanderkino/Leipzig Brasov 2015

Toate filmele sunt însoțite de muzica live a lui Gunthard Stephan, la vioară și a lui Tobias Rank la pian. Celor doi muzicieni pregătiți în Leipzig li se certifică repetat faptul că reușesc să lege muzica și filmul în mod excepțional și unitar. Mașina de pompieri “oldtime” (marca Magirus Deutz, din 1969) integrează toată tehnica video, de sunet și lumină, transportă o parte din scaune și instrumente. Orice loc poate fi transformat în cel mai scurt timp într-un cinema open-air. Proiecțiile de film au loc într-o cadru nostalgic, romantic – se creează o atmosferă care amintește de începuturile cinematografiei.

Cinemateca mobilă Wanderkino/Leipzig călătorește din anul 1999, poposind în Germania, Franța, Slovenia, Polonia, Lituania, Cehia, Suedia, Italia, Danemarca și Elveția.

Filme în program:
Lumea excentrică a lui Mack Sennett (1914) – 12`
Surâsul doamnei Beudet (1922) – Germaine Dulac – 30`
Război și pace (2012) – Tilo Baumgärtel – 9`
Fantoma de dimineață (1927) – Hans Richter – 7`
Casa demontabilă (1920) – Buster Keaton – 19`

Nota: În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile se vor muta în Galeria Europe, de pe Str. Muresenilor nr.1, la aceeași oră.

Intrarea este liberă.

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in vara 2015 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Pietei SfatuluiBisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat si de o lectura la ceas de seara, la Nocturna Bibliotecilor.

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart