Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

ianuarie 23, 2018

Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’ aduce la Brașov „Lacul lebedelor”

Compania „St.Petersburg Classical Ballet” vă invită în 09 martie 2018, de la orele 20, la Centrul Cultural Reduta, să savurați o îmbinare maiestuoasă între baletul clasic și coregrafia contemporană, la spectacolul „Lacul lebedelor”.

 

Lacul Lebedelor, Brasov 2018 - Sankt Petersburg Classical BalletCompania de Balet „St. Petersburg Classical Ballet’’ întrunește 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina, care sunt conduse de maeștri, foști dansatori emeriți.

Repertoriul companiei „St.Petersburg Classical Ballet” îmbină capodopere ale baletului clasic cum ar fi : „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci” și „Frumoasa din pădurea adormită” de P. Ceaikovski, „Chopiniane” „Giselle” de A. Adam, „Les Sylphides” de Michel Fokine , „Don Quijote”, „Paquita” de L. Minkus si coregrafia contemporană – Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.

Celebra poveste a prinţeselor transformate în lebede va fi pusă în scenă de către Compania de balet clasic din Sankt Petersburg, condusă de reputatul prim balerin şi coregraf Andrei Balatov. Spectacolul, în patru acte, celebrează tradiţia şcolii ruse de balet, în cea mai pură formă a sa.
„Lacul lebedelor” are la bază lucrarea omonimă al lui P.I.Ceaikovski, acesta fiind, de altfel, cel mai cunoscut şi îndrăgit balet al compozitorului rus. Povestea ce face să tresară inimile spectatorilor încă de la premiera ce a avut loc în anul 1877 pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, este ţesută în jurul prinţesei Odette, ce a fost blestemată de hainul vrăjitor Rothbart să îşi trăiască zilele transformată în lebădă. Doar dragostea neţărmuită poate spulbera vraja, iar soarta pare să fie de partea Odettei, când i-l aduce în cale pe frumosul prinţ Siegfried, care se îndăgosteşte iremediabil de ea. Flăcara speranţei se stinge, însă, când Siegfried cade pradă şiretlicurilor vrăjitorului şi îi jură credinţă fiicei acestuia, Odile, pe care o confundă cu Odette. Ce se întâmplă mai departe şi care va fi deznodământul poveştii veţi afla asistând la spectacol.

Muzica  de  P.I.Ceaikovski
Libretul: Vladimir Berghicev şi Vasilie Gheltzer
Coregrafia: Marius Petipa şi Lev Ivanov
Scenografia: Evgenii Gurenco
ODETTE/ ODILE : OLGA GOLITSA
SIEGFRIED : DENIS NEDAK

 

Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’

Este creată de Andrei Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski. Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia, Andrei Batalov este pe scenă de peste 20 de ani. În 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai târziu, prim solist al Teatrului Mariinski.

El aparține unei rase rare de dansatori virtuoși cu o tehnică extraordinară, care-i permite a fi in rand cu dansatori legendari de balet din trecut și prezent ca Vestris și Nijinsky, Baryshnikov și Julio Bocca. El deține o colecție unică de premii de la diferite concursuri internaționale de balet, fiind câștigător al medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997), câștigătorul premiului 2 la Concursul Internațional Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), al premiului 1 la Arabesque-96, Concursul de Baletdin Perm (1996) și al Marelui Premiu la Concursul Internațional de Balet de la Moscova (1997).

De-a lungul carierei sale, Batalov a executat roluri principale în reprezentații precum: „Cavalerie halt”, „La Sylphide”, „Le Corsaire”, „Don Quijote”, „La Bayadere”, „Manon”, „Scheherazade”, „Romeo și Julieta”, „Lacul lebedelor”, „Giselle”.

Andrei Batalov colaborează cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky – Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum și cu legenda 1960-1970 Nadejda Pavlova (BolshoiTheatre).

În calitate de director artistic al companiei „Sankt Petersburg Classical Ballet”, Andrei Batalov intenționează să urmeze marile tradiții ale baletului rus lăsate de marii maeștri ai trecutului – Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin.

Astăzi Batalov nu numai că dansează el însuși, dar, de asemenea, învață pe alții – din 2010 el este coregraf al Teatrului Mihailovski.

 

Bilete

Biletele sunt disponibile pe startickets.ro și pe bilete.ro

Preț bilet: 150 lei.

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in iarna 2018 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat si de cspactacolul grandios de balet „Lacul lebedelor”.

Evenimente in Brasov , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart