Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

ianuarie 20, 2020

“Concert de concerte” – Filarmonica Brașov vă invită să vă bucurați de o “seară Liszt” în inima orașului

Sala Patria va găzdui în data de 23 ianuarie de la ora 19:00 un concert simfonic dirijat de maestrul Aldo Sisillo, care își propune să transforme o zi obișnuită de iarnă într-o “seară Liszt”.

Operele compozitorului Liszt vor răsuna într-un concert de cultură cu artiști de seamă, pe care Brașovul este mândru să îi găzduiască. Filarmonica Brașov va aștepta toți locuitorii să se bucure de muzica clasică și simfonică în “seara Liszt”.

Aldo Sisillo s-a născut în Napoli, unde a studiat și conservatorul. Pe lângă aceste studii, Sisillo s-a remarcat prin participările la concerte de excepție, printre care se numără și dirijările alături de maeștrii Massimo de Bernart, Vladimir Delman și Gianluigi Gelmetti. De-a lungul timpului, acesta a câștigat un renume de valoare și astfel, invitațiile instituțiilor și orchestrelor simfonice din întreaga lume nu au întârziat să apară.

În noiembrie 2007, Sisillo a inaugurat concertele menite să celebreze aniversarea pentru cei 150 de ani ai lui Giacomo Puccini. Concertele au fost susținute în Lucca- orașul natal al maestrului. La prima aniversare a morții lui Luciano Pavarotti, el a condus concerte în Requiemul Modena Verdi. Sisillo apreciază muzica contemporană. Acesta a dirijat la numeroase evenimente de premieră, a participat la proiecte care acoperă o varietate de genuri muzicale și a înregistrat pentru diverse case de discuri.

Alături de dirijorul de seamă Aldo Sisillo, vor fi prezenți și alți maeștrii ai muzicii simfonice printre care Marco Scolastra, Marcello Mazzoni și Maurizio Baglini care vor interpreta la pian opere ale faimosului compozitor Liszt.

Seara Liszt va avea loc la Filarmonica Brașov în 23 ianuarie va cuprinde o serie de opere muzicale:

 • Fantezia pe teme populare ungare pentru pian şi orchestră S. 123 
 • Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în Mi bemol major S.124 
 • Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în La major S.125
 • „Totentanz” – parafrază pe tema „Dies irae” pentru pian şi orchestră S. 126

Costul unui bilet pentru seara Liszt este de 50 lei și se poate cumpăra de la Sala Patria, din B-dul 15 Noiembrie, nr. 50 A dar și de pe www.bilet.ro.    

concert_de_concerte_seara_liszt

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2020 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii la doar 5 minute de plimbare pana la Piața Sfatului. Vă invităm să vă bucurați de o „seara Liszt” in orasul de la poalele Tampei.

Hotel-Coroana_Brasovului
Evenimente in Brasov , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart