Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

februarie 20, 2018

Concert Simfonic Extraordinar, în încheierea Festivalului „W.A. Mozart”

La finalul celei de-a IV-a ediții a Festivalului W.A. MOZART, Opera Brașov vă adresează o invitație specială la Concertul Simfonic Extraordinar, ce-l va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Ilarion Ionescu-Galați.

 

Concert simfonic 24 feb 2018 Opera Brasov - Festivalul W.A. MOZART 2018Sâmbătă, 24 februarie 2018, de la ora 18.30, la Sala PATRIA, ediția 2018 a Festivalului W.A. MOZART se va încheia cu un concert simfonic extraordinar, sub bagheta maestrului dirijor, Ilarion Ionescu Galaţi, în care doi dintre invitaţi, angajaţi ai Orchestrei Operei – Ionel Pârlea şi Marius Ciulică –  vor putea fi văzuți în postura de solişti.

Fără a mai avea nevoie de nici o prezentare, celebrul dirijor aniversează, cu acest prilej, 80 de ani de viață și 60 de ani de carieră artistică. În programul acestui Concert Simfonic Extraordinar, sunt înscrise lucrări inedite și atractive ale titanului muzicii universale, W.A. Mozart, pe care Opera Brașov l-a sărbătorit pe parcursul lunii februarie: Sinfonia Concertante în Mi bemol Major, KV. 297b și Simfonia nr. 35 în Re Major „Haffner”, KV. 385.

Este cunoscut din scrisori și anunțuri de concert faptul că Mozart a compus „Sinfonia Concertante” pentru flaut, oboi, corn și fagot, la Paris, partitura originală pierzându-se. Există o dezbatere despre autenticitatea a ceea ce se cântă astăzi și dacă piesa existentă are legătură cu lucrarea inițială. Cercetătorii au opinii contradictorii, unii spunând că această compoziție este prezentată într-o formă viciată. Mozart și-a manifestat afecțiunea și aplecarea pentru instrumentele de suflat în operele și concertele sale, așa cum se va putea observa și în această simfonie. În această lucrare, partitura pentru instrumentele de suflat este de o finețe atât de mare, încât va fi depășită doar de „Gran Partita” KV. 361, de mai târziu. „Sinfonia Concertante” este foarte populară astăzi și este interpretată în mod regulat.

Simfonia nr. 35 în Re major „Haffner”, KV. 385 a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart în 1782 și a fost comisionată de familia Haffner, o familie importantă din Salzburg, cu ocazia înnobilării lui Sigmund Haffner cel Tânăr. Simfoania „Haffner” nu trebuie confundată cu „Serenada Haffner”, o altă piesă pe care Mozart a scris-o pentru aceeași familie, în 1776.
„Simfonia Haffner” a avut premiera la 23 martie 1783, la Vienna Burgtheater, dovedindu-se un mare succes.
Cuyler (1995) clasifică simfoniile Haffner, Linz (nr.36) și Praga (nr. 38) ca fiind cele „trei simfonii care transcend toate lucrările simfonice anterioare” ale lui Mozart. Manuscrisul simfoniei se află în prezent în arhivele Bibliotecii și Muzeului Morgan din New York.
Maestrul Ilarion Ionescu-Galați va dirija Orchestra Operei Brașov, iar soliști vor fi: Marius Ciulică – oboi, Ionel Pârlea – clarinet, Florin Simion – fagot și Liviu Săvuță – corn.

 

Bilete

Preț bilet: 30 lei

Biletele se vând la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380.
Program: Luni – Vineri 10 – 17; sâmbătă, cu o oră înainte de începerea concertului, la Sala PATRIA (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag si in 2018 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre, la 10 minute plimbare de Centrul Cultural Reduta. Vă asteptam la un spectacol premiat, „Dureri fantomă” de Vasili Sigarev.

Evenimente in Brasov , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart