Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

noiembrie 7, 2018

Concert simfonic extraordinar la Filarmonica Brașov

Iubitorii acordurilor de muzică clasică sunt așteptați joi, 15 noiembrie 2018, la Filarmonica Brașov pentru a se bucura de un concert simfonic extraordinar.

Braşovul şi-a inaugurat viaţa publică de concert cu evenimentul artistic susţinut de Societatea filarmonică braşoveană („Kronstadter Philarmonische Gesellschaft”) în data de 6 mai 1878, sub bagheta lui Anton Brandner. Impunându-se ca dirijor, compozitor şi pedagog, acesta poate fi considerat iniţiatorul şi fondatorul societăţii care își continuă viața și activitatea până în ziua de azi. Acesta a fost momentul de debut al filarmonicii care bucură ocazional publicul cu câte un concert simfonic extraordinar, din 1878 până acum.

Odată cu inaugurarea „Salii Patria” în toamna anului 2013, Filarmonica Brașov asigură cadrul adecvat desfașurării tuturor inițiativelor culturale.

Filarmonica BrasovConcertele vor debuta cu Uvertura la opera Euryanthe, o operă germană „mare, eroică și romantică”, compusă de Carl Maria von Weber interpretată pentru prima oară la Teatrul am Kärntnertor, Viena, la 25 octombrie 1823. Deși este recunoscută ca fiind una dintre cele mai importante opere ale lui Weber, opera este rar pusă în scenă datorită libretului slab al lui Helmina von Chézy (care, de altfel, a fost și autorul piesei Rosamunde, pentru care Franz Schubert a scris muzică). Euryanthe se bazează pe romantismul din secolul al XIII-lea.

În continuare, va fi interpretat Concertul pentru pian nr. 3 în Do minor, compus de Ludwig van Beethoven în anul 1800. Concertul a fost publicat în 1804 și este dedicat Prințului Louis Ferdinand al Prusiei. Prima temă principală a concertului amintește de Concertul pentru pian nr. 24 al lui Mozart, de asemenea compus în Do minor. Este singurul concert de pian al lui Beethoven compus în minor.

Seria reprezentațiilor se va încheia cu Simfonia a III-a a compusă de Ludwig van Beethoven (Simfonia Eroica), o simfonie în patru mișcări. Una dintre cele mai celebre lucrări ale compozitorului, simfonia Eroica este o compoziție la scară largă care a marcat începutul perioadei creative de mijloc a lui Beethoven. Compusă în principal în anii 1803-1804, lucrarea se bazează pe tradiția simfonică clasică, în timp ce limitele formei, lungimii, armoniei și percepției asupra conținutului emoțional și, eventual, cultural sunt limitate. Prin urmare, a fost considerat un punct important în tranziția dintre perioada clasică și epoca romantică.

Concertul simfonic extraordinar va începe pe 15 noiembrie la ora 19:00, iar biletele pot fi cumpărate de la Sala „Patria” din Bulevardul 15 Noiembrie, nr. 50A, luni și miercuri între orele 12:00-15:00 sau marți și joi între orele 16:00-18:00.

 

 

Cazare in BrasovHotel Coroana Brasovului

Va asteptam cu drag in 2018 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii la doar 15 minute de plimbare pana la Sala „Patria”. Vă invităm să va bucurati alaturi de noi de cele mai frumoase acorduri la un Concert simfonic extraordinar.

 

Evenimente in Brasov , , , , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart