Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

ianuarie 9, 2019

Concert simfonic extraordinar susținut de Filarmonica la Sala Patria în Brașov

Filarmonica Brașov continuă seria reprezentațiilor de excepție cu un concert simfonic extraordinar, la Sala Patria, în ultima zi a lunii ianuarie 2019.

Cultura muzicală a Braşovului, formată încă din cele mai vechi timpuri se bazează pe o tradiție puternică, păstrată până în zilele noastre prin concerte simfonice și spectacole susținute de artiști contemporani foarte talentați. Astfel,  seria concertelor simfonice extraordinare susținute de interpreții de la Filarmonica Brașov se continuă cu o nouă reprezentație, pe 31 ianuarie 2019, începând cu ora 19:00.

Pentru concertul din ultima zi a lunii ianuarie, muzicienii Filarmonicii au pregătit trei opere care vor fi dirijate de către dirijorul Horia Andreescu.

Spectacolul va debuta cu Uvertura „Egmont” op. 84, a lui Ludwig van Beethoven. Subiectul muzicii și al narațiunii dramatice este viața și eroismul nobilului din secolul al XVI-lea, Lamoral, Contele de Egmont din Țările de Jos. Opera a fost compusă în timpul războaielor napoleoniene, când primul Imperiu Francez și-a extins dominația asupra unor mari părți ale Europei. În muzica pentru Egmont, Beethoven și-a exprimat propriile preocupări politice prin exaltarea jertfei eroice a unui om condamnat la moarte pentru că a luat o poziție fermă împotriva opresiunii. Uvertura a devenit un imn neoficial al revoluției maghiare din 1956.

În continuare, spectatorii vor asista la un concert pentru violoncel și orchestră în re minor, compoziție creată de Édouard Lalo, compozitor francez cu origine spaniolă.

Concertul se va încheia cu Simfonia a V-a în Do minor opus 67, una dintre cele mai cunoscute simfonii ale celebrului compozitor german Ludwig van Beethoven. Această operă folosește deseori drept exemplu de muzică clasică. Cunoscută în trecut sub numele de „Simfonia destinului”, aceasta a fost compusă de Beethoven într-o fază grea a vieții sale, pe care a reusit să o depășească cu ajutorul muzicii.

Biletele pentru concertul simfonic extraordinar din 31 ianuarie, care va începe la ora 19:00 sunt disponibile la Sala Patria, prețul unui bilet fiind de 40 lei.

Surse: http://filarmonicabrasov.ro, https://www.facebook.com/

 

 

Cazare in BrasovHotel Coroana Brasovului

Va asteptam cu drag in 2019 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii la doar 5 minute de plimbare pana la Piața Sfatului. Va invitam sa va bucurati de cele mai frumoase acorduri ale muzicii clasice, alaturi de Filarmonica Brasov.

Evenimente in Brasov , , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart