Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

februarie 23, 2016

Fasching – Festivalul Clatitelor si in 2016 la Prejmer

Peste 20.000 de clatite preparate după retete secrete, bal mascat, recital Horia Brenciu & HB Orchestra si petrecere pana in zori. Sunt doar cateva dintre ingredientele unor zile de neuitat pe care le puteti petrece in 27 si 28 februarie 2016 la Festivalul Clatitelor de la Prejmer.

12509171_226713694328717_2579421084736746787_n

Fiind deja la cea de-a XII-a editie, „Caravana Clătitelor“ de la Prejmer sau Fasching, dupa denumirea saseasca, a devenit deja o tradiţie. Carnavalul sasesc organizat inainte de intrarea in Postul Pastelui, potrivit calendarului Bisericii evanghelice, este un bun prilej de bucurie, dans si voie buna, simbolizand triumful luminii asupra intunericului, prevestirea soarelui primăverii si alungarea iernii. Mai mult, se pare ca drumul carutei prin sat oglindeste periplul numerosilor sasi dinspre landurile germane, catre Transilvania.

In seara dinaintea Carnavalului, tinerii se intalnesc ca sa-si pregatească mastile. Duminica dimineata, de la ora 10.00, cetele de feciori mascati colinda satul calare, din alai facand parte acordeonisti, tobosari, trompetisti mascati si nelipsita caruta cu soba in care se pregatesc clatitele. Se spune că zgomotul produs de flacai alunga spiritele rele si vremea geroasa si are rolul de a „grabi” primavara. Tinerii primesc in schimb faina, zahar, oua, vin sau bani (2-3 lei pentru fiecare clatita) pe care le folosesc la prepararea clatitelor si gogosilor servite la balul mascat. In timpul periplului lor prin sat, tinerii din Prejmer obisnuiesc sa fure, in caruta lor, cate o fata pe care parintii trebuie sa o rascumpere. Ziua se incheie cu parada mastilor, iar de la ora 18.00 incepe Balul Mascat din Cetatea Prejmer.

Festivalul Clatitelor a fost întrodus in calendarul gastronomic al Romaniei, publicat la finele anului 2013 de Autoritatea Nationala de Turism. Calendarul include cateva dintre cele mai „gustoase“ festivaluri din România si a fost realizat cu sprijinul reprezentantelor teritoriale de promovare turistica.

In fiecare an, mii de turisti participa la carnaval si gusta delicioasele clatite, vedetele evenimentului. Doar la Prejmer va puteti delecta cu clatite cu umplutura de sarmale, clatite cu zacusca, clatite cu spanac si ciuperci. Pentru turistii mai consevatori, vor fi pregatite si traditionalele clatite cu gemuri de casa.

Consultati aici programul complet al evenimentului.

 

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag si in 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute cu masina de localitatea Prejmer, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat si sa sarbatoriti primavara la Festivalul Clatitelor.

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart