Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

noiembrie 15, 2013

Festival de film cu licenţă liberă – Braşov 2013

festival-de-film-cu-licenta-libera-brasov-2013

Festival de film cu licenta libera

În perioada 15 – 17 noiembrie 2013, la Braşov se va desfăşura Festivalul de film cu licenţă liberă. Festivalul de film BVCC pune în discuție prin filmele cu licență liberă, discuții şi instalații, o formă de funcționare mai flexibilă și mai actualizată la modul de interacțiune din timpurile noastre.

Licența ”Creative Commons” (abreviat CC) îi ajută pe oameni să își împărtășească cunoștințele și creativitatea cu lumea întreagă.

Festivalul vorbește printre altele și despre o altă modalitate de lucru, respectiv participativă. Licențele libere, printre care și Creative Commons, datorită caracterului lor nuanțat, permit tuturor un schimb de informații ce nu poate fi realizat într-un mediu rigid și închis ca cel al copyright-ului folosit până acum, încurajând astfel accesibilitatea, libertatea de a modifica, creativitatea, colaborarea și inovația. Filmul este una dintre laturile societății noastre care beneficiază de aceste licențe.

Ce sunt licențele creative commons și la ce ajută ele?

Marea schimbare care s-a întâmplat odată cu internetul permite oricui să publice online operele proprii, fie că e vorba de o fotografie, un film, un curs de la universitate sau o carte. Licențele CC îi ajută pe oameni să își împărtășească mai ușor creația și să specifice cine o poate utiliza mai departe în spiritul colaborării și remixului.

Discuțiile despre licențele CC pun un semn de întrebare despre hegemonia marilor producători de conținut cum ar fi cinematografia americană, casele de discuri și editurile. În același timp, sursele de venituri devin nesigure în cadrul sistemului CC.

Dar totuși, în acest context, unii autori trec peste barierele legate de copyright și își oferă operele online în spiritul generozității și în speranța colaborării.
Vezi programul Festivalului de film cu licenţă liberă!

Intrarea la festival este liberă, acesta este susţinut din donaţii la locul evenimentului şi din sponsorizări.

Vă aşteptăm cu drag la Braşov!
Hotel Coroana Brașovului*** este alegerea perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, la 10 minute plimbare de Piaţa Sfatului şi strada Republicii şi 15 minute de Galeria de artă contemporană M8, de pe strada Mureşenilor.

Evenimente in Brasov , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart