Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

iunie 30, 2015

Festivalul de Dans ROMANA – editia a II-a

Intre 10 si 12 iulie 2015, va invitam la Brasov, la cea de-a doua editie a Festivalului de Dans ROMANA

Festivalul de dans ROMANA

Festivalul de dans ROMANA Brasov

Compus în toamna anului 1849, dansul de salon a luat nastere ca expresie necesitatii de consolidare a vietii sociale şi a afirmarii artistice şi culturale, purtand initial denimirea de „salt national”. Dupa prima reprezentatie, in 1850, Iacob Muresianu (stabilit la Brasov din anul 1837, profesor, redactor al primului ziar romanesc din Transilvania –  Gazeta Transilvaniei, academician, un talentat muzician şi un bun dansator) si-a denumit opera coregrafica ROMANA.

In 2007, Muzeul Casa Muresenilor in colaborare cu Opera Brasov, a reconstituit acest dans, folosindu-se de documente originale din arhiva Muresenilor, iar prin Festivalul de dans ROMANA ii celebram gratia, eleganta si valoarea istorica.

Evenimentul din acest an va debuta simbolic cu o parada a costumelor populare pe strazile din zona centrala a Brasovului.

In Piata Sfatului vor avea loc ateliere si spectacole de dans istoric – reprezentatii oferite de Asociația Cavalerii Cetăților Bârsei, dans renascentist – Ansamblul de dans Passeggio, dans de societate ROMANA – Ansamblul Magura, demonstrații de dansuri istorice cu trupe de amatori: branle, volta, chaconne, bourrée. De asemenea, formația vocal instrumentală de Muzică Veche Anton Pann, București va sustine un recital.

Adoua zi a festivalului este dedicata atelierelor si spectacolelor de dansuri contemporane – Trupa de dans contemporan Contraption si Green princess&Pantalon vert, Franța.

Festivalul de dans ROMANA este menit să valorifice zestrea culturală europeană de tip imaterial și anume dansurile istorice și cele contemporane.

Programul complet al Festivalului de Dans ROMANA 2015 il puteti accesa aici. Accesul publicului este gratuit la ambele zile ale festivalului. Festivalul se va desfășura la Centrul Cultural Reduta din Brașov, strada Apollonia Hirscher, nr. 8.

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

 

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in vara 2015 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la cateva minute plimbare de Piata SfatuluiBiserica Sfintului Nicolae si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat, de o limonada proaspata la o terasa de pe pietonala si de o portie consistenta de istorie.

 

 

 

 

 

Evenimente in Brasov, Uncategorized @ro , , , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart