Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

noiembrie 11, 2014

Festivalul de Dramaturgie Contemporană 2014

„Acasă, în miezul verii” - Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi

„Acasă, în miezul verii” – Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi

Luni, 24 noiembrie 2014, la Braşov se deschide Festivalul de Dramaturgie Contemporană 2014. Pentru o săptămână, pe scena Teatrului Sică Alexandrescu Braşov îşi vor demonstra măiestria unii dintre cei mai valoroşi actori din ţară.

Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov se află la cea dea XXV-a ediţie, prima după inaugurarea Sălii Mari a teatrului.

În deschiderea festivalului, luni 24 noiembrie, ne vom delecta cu piesa „Acasă, în miezul verii” de Tracz Letts, în regia braşoveanului Claudiu Goga, pusă în scenă de Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi.

Pe scena Teatrului Dramatic din Braşov mai urca actorii Teatrului Notarra, care vor juca piesa „Un pic prea intim”, de Rajiv Joseph, cei de la Teatrul Naţional Bucureşti, cu „Bârfe, zvonuri şi minciuni” sau cei de la Teatrul ACT care au pregătit pentru iubitorii de teatru de la Braşov piesa „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, de Cătălin Ştefănescu, care este o adaptare după romanul „Moromeţii” de Marin Preda, în regia lui Alexandru Dabija. Printre participanţii la festival se numără şi actorii Teatrului Tineretului Metropolis care vor pune în scenă piesa „Tom şi Jerry” de Rick Cleveland, în regia Florin Piersic jr.

Teatrul de Comedie va participa la Festivalul de Dramaturgie Contemporană 2014 de la Braşov cu piesa „Acasă la tata”.

Actorii teatrului braşovean au pregătit pentru acest eveniment piesele „American Buffalo”, de David Mamet, „Olenka”, de Vasili Sigarev, sau „Povestiri alese”, de Donald Margulies.

Comedie şi ironie, la final
Premierea şi spectacolul de gală vor avea loc pe 30 noiembrie, de la ora 20.00, când în Sala Mare actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca vor juca piesa „Sânziana şi Pepelea” de Vasile Alecsandri. Piesa este, după cum s-a spus, o „feerie naţională”, o poveste care ne-a te duce cu gândul la copilărie prin personajele de basm dar, totodată, în care se păstrează o tentă de actualitate. Piesa prezintă multe adevăruri despre firea românească, aduse în contextul actual prin versurile Adei Milea, care s-a „ocupat” să aşeze cuvintele în stilu-i caracteristic, astfel încât să fie cât mai comice şi ironice.

Vezi programul complet al Festivalului de Dramaturgie Contemporană 2014 de la Braşov!

Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

Privelişte de la Hotel Coroana Braşovului:
Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

 

Cazare în Brașov

Hotel Coroana Brașovului*** este alegerea perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, vis-a-vis de Biserica Sf. Nicolae şi Prima Şcoală Românească, la câteva minute plimbare de Piaţa Sfatului și 15 minute Teatrul Dramatic.

Vă aşteptăm cu drag la Braşov!

Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart