Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

iulie 26, 2016

Festivalul de Film Istoric de la Râșnov

Aflat la cea de-a VIII-a ediție, Festivalul de Film Istoric de la Râșnov revine, între 29 iulie – 7 august 2016, cu subiecte relevante, filme deştepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante în aerul noptilor carpatine, expoziţii, standuri de cărţi.

festivalul_de_film_istoric_rasnov_2016_0

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov (FFIR)

a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al căror impact temporal depăşeste efemeritatea clipei. S-a născut astfel un eveniment unic pe piaţa culturală românească în care Istoria şi Filmul Istoric stârnesc gânduri şi pasiuni, informează şi emoţionează, ridică întrebări şi dezbate răspunsuri. O întamplare proaspată şi relaxată, care înţelege să mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul.

Cu şapte ediţii la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturală a Râşnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a oraşului transilvan în topul naţional al destinaţiilor cultural-turistice (peste 300.000 vizitatori pe an).

Ediţia de anul acesta cuprinde toate ingredientele necesare unui eveniment cultural memorabil, cu o selecţie de filme și evenimente diverse, care răspund tuturor preferinţelor participanţilor. Tema este una puternică, (R)Evolution, pentru că ne dorim să marcăm momente importante din istoria mondială, dar și din muzică și film. De anul acesta, vom avea și o nouă locație, Piața Unirii din Râșnov, unde vor avea loc evenimente marca FFIR, pentru că ne-am dorit să venim și mai aproape de locuitorii din zonă

a declarat Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film Istoric Râșnov.

Peste 40 de producţii cinematografice, al căror subiect urmăreşte temele principale ale ediţiei, vor fi prezentate pe ecranul cinematografului Amza Pellea şi pe cel în aer liber din Piaţa Unirii şi Grădina Cetăţii în cele 10 zile de Festival.

Cele 4 teme principale ale ediției 2016 sunt:

 • (R)evoluţie
 • Producţii noi
 • Anul 1986
 • Filmul de 50 de ani

Aici puteți vizualiza programul Festivalului de Film Istoric din acest an.

 

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare în Brașov

Va asteptam cu mare drag in vara 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brașovului***, situat in Piata Unirii, este locația perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, la câteva minute plimbare de Casa SfatuluiBiserica Neagră și la o distanță de numai 25 minute cu mașina de Râșnov .Vă invităm la aer curat, la film, la o întâlnire cu iubitorii de cultură și istorie.

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart