Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

iulie 31, 2014

Festivalul de Film Istoric Râşnov

Festivalul de Film Istoric Râşnov 2014

Festivalul de Film Istoric Râşnov
foto: www.ffir.ro

În perioada 1 – 10 august 2014 în Cetatea Râşnov, la 15 km de Braşov, are loc Festivalul de Film Istoric Râşnov. Ajuns la cea de-a șasea ediție, Festivalul de Film Istoric Râşnov este unicul eveniment cu acest profil în sud-estul Europei.

Prima zi de festival, 1 august, debutează la ora 20.00 cu concertul trupei de rock alternativ Byron și continuă cu proiecția peliculei „Closer to the moon”, ce va avea loc în prezența regizorului Nae Caranfil. Pe parcursul celor 10 zile vizitatorii sunt așteptați cu proiecții de film, concerte, expoziții foto, dezbateri și evenimente speciale, un maraton cinematografic cu peste 40 de filme documentare şi de ficţiune în peste 70 de ore.

Râşnovul se identifică cu istoria cinematografiei româneşti, aici fiind locul în care s-au filmat o mare parte din filmele cu temă istorică ale cinematografiei româneşti. Festivalul de Film Istoric Râşnov contribuie an de an la impunerea oraşului Râşnov drept capitală a filmului istoric în România. Festivalul include proiecţii de filme şi documentare inedite, dezbateri cu istorici şi martori ai evenimentelor istorice, discuţii cu actori şi regizori, prezentări de carte, concerte şi expoziţii.

Fiecare ediţie a Festivalul de Film Istoric Râșnov e focalizată pe câteva subiecte, relevante atât la nivel local, cât şi internaţional. La ediţia din 2014, dezbaterile şi proiecţiile festivalului gravitează în jurul următoarelor subiecte:

 • Marele Război, de la sfărâmarea marilor imperii transnaţionale şi formarea sau refacerea multor state naţionale independente, până la marile schimbări tehnologice, sociale, culturale sau politice, Primul Război Mondial este un moment în care civilizaţia umană s-a aflat la o mare răscruce;
 • 1989, a fost sau n-a fost?: au trecut 25 de ani şi evenimentele din anul 1989 sunt încă prezente în memoria noastră şi ne influenţează vieţile fie că vorbim de căderea Zidului Berlinului, revoluţiile din Europa de Sud-Est sau Piaţa Tiananmen;
 • Los Angeles 1984: o decizie politică ce a sfidat boicotul URSS şi a ţărilor din fostul bloc socialist s-a concretizat in cea mai mare performanţă a sportului românesc;
 • cele mai noi producţii cu tematică istorică.

Vezi aici programul complet pentru Festivalul de Film Istoric Râşnov, 1 – 10 august 2014!

Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

Privelişte de la Hotel Coroana Braşovului:
Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

Cazare în Brașov

Hotel Coroana Brașovului*** este alegerea perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, la câteva minute plimbare de Piaţa Sfatului și 15 minute cu maşina de oraşu Râşnov.

Vă aşteptăm cu drag la Braşov!

 

Evenimente in Brasov , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart