Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

iulie 27, 2017

Începe Festivalul de Film și Istorii Râșnov, ediția 2017

Aflat la cea de-a IX-a ediție, Festivalul de Film Istoric și Istorii Râșnov revine, între 28 iulie – 6 august 2017, cu subiecte relevante, filme deştepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante în aerul noptilor carpatine, expoziţii și standuri de cărţi.

Festivalul de Film și Istorii Râşnov

Festivalul de Film și Istorii Râşnov (FFIR)

Festivalul a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al căror impact temporal depăşeste efemeritatea clipei. S-a născut astfel un eveniment unic pe piaţa culturală românească în care Istoria şi Filmul Istoric stârnesc gânduri şi pasiuni, informează şi emoţionează, ridică întrebări şi dezbate răspunsuri. O întamplare proaspată şi relaxată, care înţelege să mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul”, a declarat Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film Istoric Râșnov.

Sub deviza

10 zile în Cetatea Râşnovului la început de august. 
Fără covor roşu, fără fiţe, fără isterie, fără breaking news. 
Ca să înţelegi ce ţi se întâmplă!,

iubitorii de film și istorie vor avea parte de un portofoliu variat de evenimente: 44 filme, 15 concerte, 22 prelegeri, 5 expoziţii, dezbateri şi ateliere, în compania a 70 de invitaţi speciali.

Filmele istorice românești şi internaţionale , documentarele și filmele de ficţiune prezentate în ediția 2017 a FFIR au ca subiect central trei mari teme:

 • Prezentări de carte și spectacole de lectură
 • Concerte
 • Expoziţii de pictură

De-a lungul existenței sale, FFIR a primit numeroase premii și distincții, printre care: „Coup de Coeur” acordat de Film d’Histoire Pessac 2016, Silver Award for Excellence la categoriile #Cultura, #Arta si #ONG acordat de Romanian PR Award 2016, Premiul pentru cea mai bună carte pe teme istorice, Premiul pentru cel mai bun documentar istoric

Cu opt ediţii la activ, Festivalul de Film și Istorii Râşnov face deja parte din identitatea culturalã a Râşnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a oraşului transilvan în topul naţional al destinaţiilor cultural-turistice (peste 400.000 vizitatori pe an).

Puteți vizualiza programul Festivalului de Film Istoric de la Râșnov 2017 pe pagina web sau Facebook a organizatorului

Intrarea este liberă.

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare în Brașov

Va asteptam cu mare drag in vara 2017 la Brasov!

Hotel Coroana Brașovului***, situat in Piata Unirii, este locația perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, la câteva minute plimbare de Casa SfatuluiBiserica Neagră și la o distanță de numai 25 minute cu mașina de Râșnov .Vă invităm la aer curat, la film, la o întâlnire cu iubitorii de cultură și istorie.

Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart