Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

iunie 26, 2018

Anim`est aduce la Brașov cele mai noi superproducţii de animaţie internaţionale

Pentru al cincilea an consecutiv, în 2018, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa Centrală şi de Est, aduce la Braşov cele mai noi superproducţii de animaţie internaţionale.

 

Ediţia din acest an, care va avea loc la Centrul Cultural Reduta, Coresi Shopping Resort şi The Square, pregăteşte patru zile pline de proiecţii pentru toate vârstele, muzica şi ateliere de animaţie, în perioada 28 iunie – 1 iulie 2018.

Anul acesta organizatorii vor imbina imaginea și sunetul prin proiectarea celor mai noi și apreciate filme de animație pe plan internațional.

Joi, 28 iunie, de la 20.00, la Centrul Cultural Reduta, publicul prezent la Brașov va avea ocazia să vadă unul dintre cele mai importante lungmetraje de animație ale anului trecut, coproducția britano-polonă Cu drag, Van Gogh / Loving Vincent (r. de Dorota Kobiela, Hugh Welchman), câștigătoarea Premiului Publicului la Festivalul de la Annecy și nominalizată la premiile Academiei Americane de Film, la Globurile de Aur și la premiile BAFTA anul acesta. Animația are la bază viața și moartea stranie a lui Vincent van Gogh, aducând pe ecran universul vizual atât de caracteristic al artistului, lucrări care au devenit incon-uri ale artei moderne. Filmul este rezultatul unui efort creativ impresionant: peste 60.000 de cadre reale, realizate cu actori, au fost pictate manual în ulei. Ulterior, animația a fost realizată în rotoscopie, produsul final fiind o îmbinare de live-action și pictură. Filmul va putea fi văzut în reluare în noua locație a festivalului Anim’est Brașov, Cinema One, situat în Mall-ul Coresi Shopping Resort, vineri, 29 iunie, de la 19.00.

Un alt titlu de neratat este Vendetă în stil american | Revengeance, o aventură populată de bande de motociclişti, secte ciudate şi poliţişti corupţi, în regia cunoscutului Bill Plympton, supranumit regele animației independente. Lungmetrajul de animație va putea fi văzut sâmbătă, 30 iunie, de la 18.00, la The Square, clubul oficial al Anim’est Brașov, care găzduiește pentru prima dată și proiecții din cadrul festivalului, pe lângă petreceri.

Centrul Cultural Reduta pregătește și anul acesta una dintre cele mai îndrăgite nopți din cadrul festivalului Anim’est, Creepy Animation Night, noaptea scurtmetrajelor de animație horror și bizare, selecționate din toate colțurile lumii și dedicate publicului adult amator de senzații tari.

Secțiunea Minimest, dedicată celor mici, este și ea prezentă în programul ediției de la Brașov cu câteva dintre cele mai îndrăgite filme de animație pentru copii: Incredibila poveste a perei uriașe / The incredible journey of the Giant Pear, bazată pe cartea marelui autor de benzi desenate Jakob Martin Strid, Școala iepurașilor / Rabbit School, nominalizat la Premiul Ursul de Cristal la Berlinale 2017, în secțiunea Generation Kplus, o poveste despre peripețiile iepurașului Max la misterioasa școală a iepurașilor de Paște, Aventuri fără pereche / Oddsockeaters, animația despre micile creaturi mâncătoare de șosete, selectată la festivaluri de profil de renume, precum Anima Mundi și Karlovy Vary, precum și o selecție de scurtmetraje despre despre prietenie, curaj, despre diferenţele dintre oameni, despre magie sau despre muzică.

De asemenea, copiii cu vârste între 8 – 12 ani vor putea să participe la o serie de ateliere de animație stop-motion sub îndrumarea lui Ion Aramă, regizor, ilustrator şi animator. Părinții interesați de aceste ateliere sunt rugați să trimită un e-mail la adresa ion@estenest.ro. Înscrierea este gratuită.

Programul complet al evenimentului il puteti accesa aici, iar detalii despre proiecții găsiți aici.

 

 

 

 

Cazare in BrasovHotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Va asteptam cu drag in vara 2018 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Sf. Nicolae, a Pietei Sfatului si la o distanta de 5 minute cu masina de Centrul Cultural Reduta. Va invitam sa va bucurati de superproducţii de animaţie internaţionale la Anim`est!

Evenimente in Brasov , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart