Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

octombrie 29, 2014

Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2014

Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2014

Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2014

Interpreţi, dirijori, coregrafi şi regizori se vor reuni timp de o lună la Opera Braşov la Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2014, eveniment major pentru viaţa culturală din Braşov şi din ţară.

Sâmbătă, 1 noiembrie 2014 de la ora 18.30, „Falstaff”, de Giuseppe Verdi, deschide Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2014 la Opera Braşov. În fiecare sâmbătă din luna noiembrie şi duminică, 30 noiembrie, la cea de-a XII-a editie a festivalului, vor avea loc spectacole, gale şi premiere, publicul putând urmări genuri muzicale variate, de la operă la musical.

Opera „Falstaff” îl are în rolul titular pe baritonul Lucian Petrean, iar la pupitrul dirijoral pe Adrian Morar, ambii de la Cluj. Alături de ei, vor fi soliștii Operei Brașov: Adrian Mărcan, Anda Pop, Valentina Mărgăraş, Cristina Roşu, Asineta Răducan, Mihai Irimia, Liviu Iftene (debut), Mugurel Oancea (debut), Cristian Fieraru (debut).

Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu, asistent regie fiind Mugur Curelaru. Scenografia este semnată de Rodica Garştea, iar mişcarea scenică de Nermina Damian.

„Falstaff” este o operă buffă în trei acte. Acţiunea se petrece în orăşelul Windsor din Anglia, în timpul domniei regelui Henric al IV-lea. Premiera a avut loc la 9 februarie 1893, la „Teatro alla Scala” din Milano. În 2014 se împlinesc 450 de ani de la naşterea lui William Shakespeare – autorul pieselor de teatru „Nevestele vesele din Windsor” şi „Henric al IV-lea”, lucrări din care Giuseppe Verdi şi libretistul Arrigo Boito s-au inspirat în creionarea caracterului personajului principal, Sir John Falstaff. A fost ultima operă compusă de Giuseppe Verdi, singura comică. „Ce păcăleală!”, spune cu un zâmbet atotştiutor Verdi. Cu aceste cuvinte, el îşi ia rămas bun de la creaţia sa de operă.

Pe 8 noiembrie, va avea loc „Gala de Operă”, în cadrul căreia Cvintetul Anatoly se va afla în premieră pe scena Operei, iar pe 15 noiembrie sunteţi invitaţi să urmăriţi „Farmecul Operetei Maghiare”, un spectacol ce îi reuneşte pe soliştii Operei Maghiare şi ai Operei Române din Cluj.

Surpriza „Serii Operetei şi a Musical-ului” din 22 noiembrie o constituie prezenţa, pe scena Operei Braşov, a binecunoscutei interprete Paula Seling, alături de tenorul Tiberius Simu.

În cele din urmă, premiera de operetă „Ţara Surâsului” de Franz Lehar, din 29 şi 30 noiembrie 2014, va încheia ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet.

Biletele la festival au preţuri de 30 şi de 40 lei. Acestea se vând la sediul Operei Braşov din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.

Program: luni – vineri, orele 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului, în limita disponibilităţii.

Vezi programul complet al Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2014!

Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

Privelişte de la Hotel Coroana Braşovului:
Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

Cazare în Brașov

Hotel Coroana Brașovului*** este alegerea perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, vis-a-vis de Biserica Sf. Nicolae şi Prima Şcoală Românească, la câteva minute plimbare de Piaţa Sfatului și 15 minute cu maşina de Opera Braşov.

Vă aşteptăm cu drag la Braşov!

Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart