Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

mai 18, 2016

Festivalul Narciselor, sarbatoare in inima Fagarasului

Duminica, 22 mai 2016, sarbatorim natura la Festivalul Narciselor! In satul Vad, comuna Sercaia, la mai putin de 60 Km de Brasov, se afla  rezervatia naturala “Dumbrava Vadului” cunoscuta si sub numele de“Poiana Narciselor”, o pajişte intinsa care ne incanta in fiecare an cu minunatele sale flori.

Minunatele flori pot fi admirate doar in luna Florar, singura perioada din an in care pajistile intinse pe 400 de hectare abunda de narcise parfumate, rasfatate de razele soarelui. Acest loc magnific, acoperit cu padure de stejar, este singura rezervatie naturala de profil din Europa.

 

poiana-narciselor

 

In preajma sarbatorii Sfintilor Imparati Constantin si Elena, are loc Festivalul Narciselor, o importanta sarbatoare etnologica si folclorica si un excelent prilej de a evidentia frumusetea dansului, a cantecului, portului si obiceiurilor populare din zona. La eveniment vor participa formatii populare din Zetea, Madarasi, Lueta, Capalnita, Tusnad Bai, formatia din Mátészalka (Ungaria) si Ansamblul Popular National Secuiesc.

 

Alte obiective turistice din zona:

 • Monumentul Rupestru de la Dealul Plesu (Grota de la Sinca Veche, situata la aproximativ 6 kilometrii de Vad, catre munte, in dreptul localitatii Sinca Veche), monument unicat in Transilvania, datand din epoca paleocrestina; aici, grotele sapate in deal, insotite de simboluri stranii par sa confirme primele ceremoniale indeplinite de daci in fascinantul locas;
 • Biserica Evanghelica din Șercaia;
 • Biserica Evanghelica din Halmeag;
 • Cetatea Fagaras. clasata pe locul 2 intre cele mai frumoase castele din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor;
 • Muzeul Tarii Fagarasului „Valer Literat” din Fagaras;
 • Satul Ohaba situat in apropierea Poienii Narciselor, este considerat o calatorie in timp, un loc unde malaiul inca se cerne la moara de apa ce dainuie neobosita inca de acum 150 de ani si unde satenii se regasesc spiritual in bisericile subterane;
 • Salba de manastiri ortodoxe din localitatile Tarii Fagarasului: Sinca Veche, Bucium, Berivoi, Dejani, Sambăta de Sus, etc.

 

Drumul catre Poiana Narciselor:

Situata in partea central-vestica a judetului Brasov, Dumbrava Vadului este situata la 3 Km de satul Vad, fiind strabatuta de drumul comunal asfaltat DC65. La Poiana Narciselor se poate ajunge urmand DN1, de la Brasov catre Fagaras.

Ajungand in comuna Sercaia, se urmeaza soseaua Rasnov-Predeal pana in satul Vad, urmand ca de acum sa se inainteze pe drumul local pret de 3 Km, unde privirile va vor fi incantate pe deplin de superba rezervatie naturala cu narcise.

Urmariti detalii despre Poiana Narciselor Braşov pe pagina de facebook a Festivalului!

 

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare în Braşov

Vă aşteptăm cu mare drag la Poiana Narciselor în judeţul Braşov!

Hotel Coroana Brașovului***, situat în Piaţa Unirii, în faţa Bisericii Sfîntul Nicolaeeste alegerea perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, la câteva minute plimbare de Strada Republicii şi Piaţa Sfatului.

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov, Informatii turistice , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart