Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

octombrie 14, 2020

Festivalul Național de Obiceiuri Tradiționale Cununa 2020

Centrul Cultural Reduta invită publicul să ia parte la valorificarea obiceiurilor tradiționale în Piața Sfatului Brașov, la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Obiceiuri Tradiționale Cununa.

Festivalul își propune să conserve obiceiurile, cântecele și jocurile tradiționale din diferite zone etnofolclorice ale țării. Brașovenii și turiștii sunt așteptați să ia parte la eveniment pe 18 octombrie, în Piața Sfatului, începând cu ora 15:00.

Obiceiurile care vor fi reconstituite în fața publicului includ: obiceiurile tradiționale „Plugarul” și „Cununa secerătorilor”, obiceiul de botez din satele de pe Valea Izei și obiceiul de nuntă din zona Vlașca-Teleorman.

Printre cei care au dat curs invitației de a delecta privirile publicului se numără:

 • Ansamblul Folcloric Studențesc “Junii Brașovului”;
 • Ansamblul Profesionist de Cântece și Dansuri “Burnasul” din Teleorman;
 • Ansamblul de femei “Botejunea” din Dragomirești;
 • Ansamblul Folcloric “Plaiurile Dumbrăviței” (Brașov);
 • Ansamblul Folcloric “Măgura” din Codlea.

Spectatorii vor putea urmări pe scena din Piața Sfatului și concertele muzicale susținute de solista Oana Font din Maramureș și Grupul vocal bărbătesc „Burnasul” din Teleorman.

Accesul la spectacol se va face doar pe bază de invitații, care vor fi distribuite în regim gratuit, fiind disponibile la casieria Centrului Cultural „Reduta” începând cu 5 octombrie până în ziua spectacolului, inclusiv. Acestea trebuie însoțite de „Declarația pe propria răspundere pentru evaluarea riscurilor de îmbolnăvire cu COVID 19”, ce trebuie completată și înmânată organizatorilor în momentul accesului la spectacol.

Informații suplimentare despre spectacol și măsurile de protecție sunt disponibile pe site-ul Centrului Cultural „Reduta”.

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2020 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii, la doar 5 minute de plimbare pana la Poarta Schei. Va invitam sa luati parte altauri de noi la Festivalul Național de Obiceiuri Tradiționale Cununa 2020.

Hotel-Coroana_Brasovului
Evenimente in Brasov , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart