Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

februarie 10, 2016

Festivalul W.A.Mozart, în plină desfășurare la Brașov

În acest sfârșit de săptămână, vă invităm să celebrați alături de noi cei 260 de ani de la nașterea lui W.A.Mozart, la cea de-a II-a ediție a festivalului ce îi poartă numele. Iată ce spectacole inedite vor avea loc în acest week-end pe scena Operei Brașov:

 

Vineri, 12 februarie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programat recitalul extraordinar de muzică și poezie „Pianul cu poeme”, având ca invitate speciale pe actrița Daniela Nane și pe pianista Ioana-Maria Lupașcu.

Cele două artiste au început colaborarea în 2011 cu spectacolul de muzică și poezie de dragoste „Dor de dragoste…”. La începutul anului trecut au fost protagonistele turneului naţional „Armonii Pascale”, urmat în toamnă de „Pianul cu Poeme”.
În seara de vineri, muzica lui W.A. Mozart va fi împletită cu poeziile lui Mihai Eminescu, Victor Eftimiu, Jacques Prevert, Magda Isanos sau Costache Ioanid.

Preț bilet: 10 lei

Pianul cu Poeme, Festivalul W.A. Mozart

Sâmbătă, 13 februarie 2016, de la ora 18.30, la Sala PATRIA, vă invităm la un Concert simfonic extraordinar alcătuit, integral, din compoziții mozartiene. Orchestra Operei Brașov va fi dirijată de o baghetă de legendă, cea a dirijorului Ilarion Ionescu-Galați, iar solist, la vioară, va fi Florin Ionescu-Galați. În programul concertului: Simfonia nr. 1, k.16, Concertul nr. 3 pentru vioară în Sol Major, k. 216, Simfonia nr. 40 în Sol minor, k. 550.

Preț bilet: 30 lei

ConcertGalati13feb2016

Duminică, 14 februarie 2016, de la ora 17.00, în Sala Operei, este rândul baletului să își facă apariția în programul Festivalului W.A. Mozart: „Les petits riens” (”Micile nimicuri”), singurul balet compus de Wolfgang Amadeus Mozart, creat la Academia Regală de Muzică din Paris la 11 iunie 1778.Pe vremea când Mozart locuia la Paris, Jean-Georges Noverre l-a rugat să compună muzica pentru un balet gândit de el în 1767, la Viena. Baletul a fost dansat ca interludiu al operei Le finte gemelle, de Niccolò Piccinni. Opera a fost un eșec și după patru reprezentații nu s-a mai jucat. Deși muzica baletului a fost bine primită, lui Mozart nu i s-a dat credit pentru ea, fiind, la acea vreme, foarte puțin cunoscut la Paris.

Multă vreme s-a crezut că partitura baletului a fost pierdută, dar a fost descoperită în arhivele Operei pariziene, la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar de atunci a intrat atât în repertoriul de balet, cât și în cel clasic.

Preț bilet: 20 lei; 10 lei

Les petits riens balet w a mozart

 

Pentru toate cele trei spectacole, biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.
Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care mai sunt bilete disponibile).

Sursa: Opera Brasov

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag si in 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute plimbare de Opera Brasov, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat si sa-l celebrati impreuna cu noi pe marele W.A. Mozart.

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart