Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

mai 22, 2014

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est Braşov

Anim'est-brasov-2014

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est Braşov 2014

Miracolul animaţiei se arată la Braşov începând din 22 mai 2014. Pentru 4 zile Braşovul devine oraşul filmelor de animaţie, dedicate atât copiilor cât şi adulţilor.

În perioada 22-25 mai 2014 va avea loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est la Braşov în Open Air Piața Sfatului şi la Sala Patria din Braşov.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est este cel mai mare festival de film din București și unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animație din Europa. Festival de mare succes, se află la cea de-a 9-a ediţie în Bucureşti.

Prima ediţie a Anim’est Braşov va aduce cele mai de succes filme proiectate la Anim’est Bucureşti recent. Nici cei mai tineri cinefili nu sunt neglijaţi, secţiunea Minimest le-a pregătit o serie de surprize.

Vezi programul complet al filmelor de animaţie proiectate la prima ediţie a Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est Braşov!

Printre titlurile hit programate pentru Braşov fac parte Ernest et Célestine (r. Stéphane Aubier Vincent Patar şi Benjamin Renner) recompensat cu premiul César pentru Cel mai bun film de animație în 2013, nominalizat la Oscar în 2014 şi câştigătorul Marelui Premiu la Annecy anul trecut. Un film 2D care îi va unge pe suflet pe fanii animației old school cu un vizual fidel stilului ilustrațiilor seriei de cărți și cu personaje adorabile ce par desenate în acuarelă. Célestine este o șoricică de la orfelinat, unde învață constant să se teamă de urși, inamicul numărul unu al speciei ei, dar ajunge să se împrietenească fix cu unul dintre ei, muzicianul Ernest – un uriaș blând cu vocea actorului Lambert Wilson (Martix Reloaded, Of Gods and Men).

O altă proiecţie eveniment este şi Waltz with Bashir. Filmul poartă semnătura regizorului israelian Ari Folman care, prin ceea ce el a numit “documentar animat”, realizează o călătorie prin Beirutul din timpul masacrului din septembrie 1982. Din selecţie mai fac parte Mary and Max, povestea savuroasă a doi prieteni prin corespondenţă, semnată de Adam Eliot, unul dintre cei mai cunoscuţi animatori independenţi şi Spirited Away, una dintre cele mai aclamate animații ale lui Hayao Miyazaki, care a spart toate recordurile de încasări în Japonia în anul lansării şi a câştigat o mulţime de premii, printre care Ursul de Aur la Berlinala din 2002 şi Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie, în 2003.

Nu în ultimul rând, publicul din Braşov va putea urmări multipremiatul film al Ancăi Damian, Crulic-  Drumul spre dincolo, povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ţinut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla în capitala Poloniei, şi abandonat de toată lumea până la moartea survenită în urma grevei foamei.

Biletele pentru Anim’est Braşov sunt disponibile online prin Eventbook sau de la Sala Patria. Pentru o singură proiecţie preţul biletului este de 5 lei, iar un permis de acces pe toată durata festivalului costă 30 de lei.

Te aşteptăm cu mare drag la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est!

Hotel Coroana Brașovului*** este alegerea perfectă de cazare în Centrul Brașovului, la câteva minute de Piaţa Sfatului şi 15 minute de Sala Patria.

Evenimente in Brasov , , , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart