Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

octombrie 4, 2016

Opera comică „Fiica regimentului” pe scena Operei Brașov

Opera Brașov vă invită sâmbătă, 8 octombrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, la spectacolul cu opera comică în 3 acte  „Fiica regimentului” de Gaetano Donizetti, pe un libret scris în limba franceză de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges și Jean-François Bayard.

fiicaregimentului opera brasov

„Fiica regimentului” (în franceză „La Fille du Régiment”) este o operă comică în 3 acte compusă de Gaetano Donizetti în timpul șederii sale în Paris (1838-1843). Premiera operei a avut loc în 11 februarie 1840 la Opéra-Comique din Paris și s-a bucurat de un succes ulterior de durată, figurând în repertoriul constant al multor case de operă. Succesul se datorează, în parte, celebrei arii de tenor „Ah! mes amis, quel jour de fête!”, de o deosebită virtuozitate vocală.

„Fiica regimentului” e o melodramă comică în costum militar, cu subiect plasat la 1815, în Tirolul elveţian, resuscitând orgoliul faimosului Regiment 21 de grenadieri, considerat invincibil.

Regia artistică a acestui spectacol este semnată de Cristian Mihăilescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. În distribuție: Valentina Mărgăraş (Maria), Liviu Iftene (Tonio), Lorand Cristian (Sulpizio), Carmen Topciu (Marchiza de Birkenfeld), Dan Popescu (Hortensio), Marian Reşte (Caporalul), Sonia Hazarian (Ducesa), Diana Drăgan (Profesoara de dans), Claudiu Bugnar (Un țăran). Participă Corul și Orchestra Operei Brașov.

Dintre montările din ultimele decenii ale acestei opere, memorabilă rămâne cea din 1968 de la Scala din Milano, cu Luciano Pavarotti şi Mirella Freni, care a relansat de fapt „Fiica regimentului” şi mai ales, recent, cea la de la Covent Garden, cu tenorul peruan Juan Diego Flórez şi Natalie Dessay (Maria), înregistrată şi pe DVD.

Gaetano Donizetti, maestru al bel canto-ului

Cantitatea de opere compuse într-o viaţă scurtă, de aproape 51 de ani, de cel mai prolific maestru al bel canto-ului, Donizetti, pare neverosimilă astăzi: 71 de partituri destinate teatrului liric într-un interval de două decenii şi jumătate (1818 – Enrico de Borgogna, 1844 – Caterina Cornaro). Un ritm sufocant – trei opere pe an, într-o existenţă nelipsită de umilinţe profesionale, amărăciune, doliu, călătorii (chinuitoarele călătorii ale veacului), o existenţă terminată tragic și absurd. O viaţă de romantic damnat avea să-şi ia revanşa în planul creaţiei. Destinul omului Gaetano Donizetti, cel plecat din Bergamo şi întors pentru a sfârşi în oraşul natal, nu a fost ferit de ironie. Şi ea – poate – în linie romantică. Maestrul scenelor de nebunie, compuse cu pasiune şi cu fermă disciplină a retoricii teatrale, avea să-şi încheie viaţa cu mintea rătăcită.

 

Bilete:

Biletele se vând la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Preț bilete: 30 lei; 20 lei.

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi-300x212

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in toamna 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute plimbare de Opera Brasov, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam  sa va delectati cu „Fiica regimentului”, bijuterie a belcanto-ului.

Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart