Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

noiembrie 24, 2015

”Flautul fermecat” incheie Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet

”Flautul fermecat” încheie cea de-a XIII-a ediţie a „Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet“. În 28 și 29 noiembrie 2015, orele 18:30, va avea loc un eveniment cu care melomanii sunt obişnuiţi şi pe care îl aşteaptă cu nerăbdare: „Marea Gală a Festivalului“. Evenimentul reuneşte pe scena Operei din Braşov nume importante din opera şi opereta românească şi internaţională.

Opera-Brasov

Două spectacole cu premiera ”Flautul fermecat”

Operă–basm, dar și operă cu idei filosofice profunde, puternic moralizatoare, „Flautul fermecat” a produs o schimbare în ceea ce privește concepția și, mai ales, percepția asupra genului liric. Drumul către adevăr, curaj, iubire, prietenie, autodepășire, stăpânire de sine sunt coordonatele pe care le-au urmărit compozitorul W.A. Mozart și libretistul Emmanuel Schikaneder când au creat această minunată operă nelipsită din repertoriul teatrelor lirice din întreaga lume.

Combinația dintre real şi fantastic, bine şi rău, liric şi burlesc, obişnuit şi exotic sunt redate în pagini muzicale de o strălucire aparte ce au dăinuit peste secole, înscriind opera „Flautul fermecat” în panoplia capodoperelor.

De asemenea, spectatorii vor putea asculta arii din opere precum „Forţa destinului“, „Ernani“, „Rigoletto“ şi „Traviata“ de G.Verdi, „Bărbierul din Sevilla“ de G.Rossini, „Faust“ de Ch.Gounod, „La Wally“ de A.Catalani, „Lucia di Lammermoor“ şi „Elixirul dragostei“ de G.Donizetti, „Werther“ de J.Massenet, „Madama Butterfly“, „Tosca“ şi „Turandot“ de G.Puccini, dar şi prime audiţii precum Uvertura operei „Luisa Miller“ de G.Verdi sau „Dansurile polovtiene“ de A.Borodin. Pe lîngă soliştii şi orchestra Operei, pe scena Galei va fi prezent şi Corul Operei din Braşov, pregătit de prof. Ciprian Tutu. Gala va fi prezentată de cunoscutul realizator de emisiuni TV Marius Constantinescu.

Prețul biletelor este de 40 lei, respectiv 30 lei, în funcţie de locul din sală. Biletele se vând la sediul Operei Braşov, din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri, 10.00 – 17.00 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in vara 2015 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10 minute distanță cu masina de Opera Brașov, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat si de un spectacol incantator, Marea Gala a Festivalului International de Opera, Operete si Balet..

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart