Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

septembrie 9, 2020

Istoria și arta se unesc în unul dintre punctele de atracție ale Brașovului. Bastionul Țesătorilor se transformă în Bastionul Artiștilor

Printr-un proiect plin de ambiție și dedicare, artiștii și comunitatea brașoveană, și-au propus să transforme Bastionul Țesătorilor, unul dintre turnurile vechii cetăți a Brașovului, într-un loc în care arta și cultura se trezesc la viață.

De sute de ani, această fortificație a fost locul de suflet al Breslei Țesătorilor, loc pe care l-au îngrijit și l-au apărat pentru a lăsa în urmă o bucățică de istorie, o parte din viața lor și din timpurile trecute. 

Aceștia au lăsat ca amintire un amalgam de clădiri impunătoare, toate parte din zidul care împrejmuia Brașovul, apărându-le urmașii în evul mediu, de popoare migratoare. Printre care se numără și acest turn construit în formă hexagonală ce păstrează în interiorul zidurilor sale o întruchipare a istoriei pe o suprafață de 1616 m². 

Intrarea se face acum, ca și atunci, printr-o poartă mare de lemn, sculptată cu simbolurile Breslei Țesătorilor și reprezentări ale vieții cotidiene.

Bastionul Țesătorilor devine Bastionul Artiștilor

Acum obiectiv turistic, cu o valoare sentimentală foarte mare pentru brașoveni, urmașii celor care s-au luptat și au apărat cu fală orașul de la poalele Tâmpei, s-a transformat în obiectiv cultural. 

Principalul scop pe care îl servește Bastionul Țesătorilor este, exact ca pe timpuri, să aducă împreună o mână de oameni cu interese comune și să le ofere un loc în care toți să vorbească aceeași limbă. 

Întregul proiect este pus în practică și susținut de reprezentanți ai Muzeului Județean de Istorie Brașov, împreună cu Teatrul “Sică Alexandrescu” Brașov, Filarmonica Brașov, Centrul Cultural ,,Reduta” Brașov și Teatrul pentru copii ,,Arlechino” Braşov.  

Toți iubitorii de artă sunt invitați să se alăture de la balcoanele etajelor 1 și 2 ale fortificației, și să ia parte la contopirea spațiului istoric cu evenimentele de muzică, dans, teatru și orice formă de artă.

În funcție de eveniment, intrarea se face pe bază de bilet. Prețul acestora variază, fiind disponibile în ziua începerii evenimentului.

Toamna aceasta vă puteți bucura de acustica fortificației alături de artiștii care vă vor acompania în călătoria trecutului pe ritmuri de jazz și muzică simfonică

Artiștii sunt pregătiți să își expună talentul în curtea Bastionului cu un program anunțat până pe 13 septembrie, dar care va continua în această lună cu alte surprize pentru iubitorii de artă.

 •   Evenimentul caritabil oferit de Asociația ,,Raza de Speranță în Intervențiași Terapia Tulburărilor din Spectrul Autist” își face debutul pe scena istorică și are ca scop integrarea persoanelor din Spectrul Autist, acesta va avea loc joi, 10 septembrie la ora 17:30. 
 •  Teatrul ,,Sică Alexandrescu” Braşov aduce vineri, 11 septembrie, începând cu ora 19:00 în ringul Bastionului, piesa de teatru: ,,Un bilet spre fericire”- de Spiró György

Regia artistică: Diana Lupescu; Scenografia: Luana Drăgoiescu

 • Centrul Cultural ,,Reduta” Braşov oferă melomanilor ocazia de a lua parte la un intermezzo muzical cu parfum de Buenos Aires – Concert instrumental ,,Piazzolla by Night”, sâmbătă, 12 septembrie, la ora 19:00.
 •     Teatrul ,,Sică Alexandrescu” Braşov are de petrecut ,,20 de minute cu îngerul” – de Alexandr Vampilov în curtea Bastionului Țesătorilor, duminică, 13 septembrie, la 19:00 

Regia artistică: Răzvan Marinescu; Scenografia: Mirona Faloba

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2020 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii, la doar 5 minute de plimbare pana la Poarta Schei. Va invitam să vizitați Bastionul Țesătorilor, unde puteți urmări cum arta se îmbină cu istoria.

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi-300x212
De vizitat in Brasov , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart