Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

decembrie 6, 2016

Johann Strauss Ensemble prezintă concertul Vienna Magic – Christmas Edition

Pentru al 12-lea an consecutiv, îndrăgita orchestră Johann Strauss Ensemble, condusă de Russel McGregor revine în România într-un amplu turneu național.În data de 13 decembrie 2016, orele 19:00, orchestra vă invită la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, la concertul „Vienna Magic – Christmas Edition”.

Celebrarea sărbătorilor de iarnă pe ritmurile fermecătoare ale muzicii clasice vieneze a devenit tradiție pentru melomanii români. Programul concertului din acest an va cuprinde lucrări de muzică clasică semnate de cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, iar celebrele valsuri vieneze, nelipsite din repertoriul abordat de Johann Strauss Ensemble, vor contura tabloul încântător al unei seri magice de iarnă.

Muzicienii austrieci, supranumiți de presa internațională „Regii Valsului”, vor străbate România într-un turneu național, între 13 si 21 decembrie. Vor avea loc reprezentații în Brașov, Cluj-Napoca, Bistrița-Năsaud, Arad, Sibiu, Timișoara, Oradea, Târgu-Mureș și București.

Vienna MAGIC - Christmas Edition / Brașov

Vienna MAGIC – Christmas Edition / Brașov

Orchestra Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost  fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului pur vienez, adăugând noi piese repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională, violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Pentru a se apropia cât mai mult de culoarea autentic straussiană, muzicienii concertează în stilul Stehgeiger. Acest lucru se referă la dublul rol al concertmaestrului, el fiind, în același timp, și dirijor și solist. Această tehnică a fost folosită de Johann Strauss cu scopul de a sparge barierele dintre orchestră și public.

Încă de la început, Johann Strauss Ensemble a încercat să își dezvolte repertoriul într-un mod care combină numeroasele lucrări muzicale ale familiei Strauss cu compoziții noi. Orchestra acordă o importanță specială neutralizării tendinței de comercializare care este din ce în ce mai des asociată cu muzica vieneză. Faptul că sediul principal al JSE se află în Linz joacă un rol crucial în definirea personalității ansamblului, permițând grupului să combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei.

Russel McGregor s-a născut în Oxford și a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care cântă a fost fabricată în anul 1697 de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Muzicienii din Johann Strauss Ensemble sunt încântați să revină într-un turneu de excepție:

de fiecare dată descoperim ceva nou în această țară frumoasă. Abia așteptăm să ne reîntoarcem și să mai trăim un capitol din viața orchestrei noastre împreună cu minunatul public român.

 

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală, Sala Patria, Librăria Șt. O. Iosif, pe bilete.ro și ticketnet.ro

 

 

Cazare in BrasovHotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi-300x212

Va asteptam cu drag in iarna 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Pietei Sfatului, Str. Republicii și Bisericii Negre. Va invitam sa traiti magia sarbatorilor de iarna la Brasov, pe ritmurile fermecătoare ale muzicii clasice vieneze.

Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart