Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

decembrie 5, 2017

Johann Strauss Ensemble revine la Brașov cu concertul de Crăciun “Best of Vienna”

Îndrăgiții muzicieni austrieci se întorc în România pentru al doisprezecelea an consecutiv. În 2017, Johann Strauss Ensemble, sub bagheta dirijorului Russell McGregor, vor aduce strălucirea Crăciunului vienez în România într-un concert extraordinar: „Best of Vienna”.

 

Best of vienna - concert de craciun brasov 2017În orașul de la poalele Tâmpei, spectacolul „Best of Vienna” va fi găzduit de Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”, în data de 18 decembrie 2017, cu începere de la orele 19 :00.

În luna decembrie, muzica clasică vieneză va răsuna mai plină farmec ca niciodată. Maestrul viorii, Russell McGregor, și orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble revin pe scenele din România, în cadrul unui amplu turneu național al concertului de Crăciun, „Best of Vienna”.

Operetele, valsurile și polcile dinastiei Strauss, care încântă și astăzi milioane de iubitori ai frumosului muzical din întreaga lume, vor delecta publicul brașovean pe 18 decembrie, la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”, precum și în alte patru orașe ale țării, într-un turneu de excepție.

Recunoscuți pe plan internațional pentru virtuozitatea și măiestria lor, câștigând deopotrivă admirația publicului și a criticilor, ansamblul de muzicieni Johann Strauss Ensemble, sub conducerea dirijorului Russell McGregor, va „picta” atmosfera feerică a tabloului de sărbătoare tipic vienez prin interpretări debordante, pline de rafinament și energie, presărate cu momente fine de amuzament.

Strălucirea și fastul Vienei, îmbrăcate într-un decor desprins parcă din basmele cu brazi fastuoși, castele cu sclipiri aurii si fulgi de zăpadă învăluite de celebrele valsuri vieneze, colinde și cântece de iarnă vor aduce un plus de valoare capodoperelor din secolele precedente. Anul acesta, noua producție scenică a faimoșilor muzicieni a fost personalizată de către directorul artistic Erich Buchman, întocmai pentru a satisface așteptările publicului.

Johann Strauss Ensemble a cucerit an de an publicul din România prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picătură de umor,  elemente care stau la baza succesului internațional al acestei orchestre de muzicieni de prim rang, aplaudată cu entuziasm de spectatorii de pe toate meridianele.

 

Despre Johann Strauss Ensemble

Istoria orchestrei începe în anul 1985, când a fost fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist.

Russell McGregor, născut în orașul Oxford din Anglia, a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care cântă a fost fabricată în anul 1697 de către Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russell McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

 

Bilete

Biletele pentru ediția 2017 a concertului de Crăciun „Best of Vienna” – Johann Strauss Ensemble pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Teatrului „Sică Alexandrescu” sau online, pe www.blt.ro, www.ticketnet.rowww.bilete.ro

Pret/bilet:
Categoria 1: 150 lei
Categoria 2: 120 lei
Categoria 3: 100 lei

 

Hotel Coroana Brasovului - cazare de 3 stele in Centrul Vechi al BrasovuluiCazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in iarna 2017 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute plimbare de Teatrul „Sică Alexandrescu”, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat si de concertul extraordinar „Best of Vienna” sutinut de Orchestra Johann Strauss Ensemble la Brasov.

Evenimente in Brasov , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart