Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

martie 9, 2016

„L’Heure d’Or de Paris”, spectacol de balet pe muzică franceză clasică și chansonete celebre

Opera Brașov vă invită duminică, 13 martie 2016, de la ora 17.00, la spectacolul de balet „L’Heure d’Or de Paris” (Ora de aur a Parisului), pe muzică de C. Debussy, Ch. Gounod, J. Massenet, C. de Saint-Saëns şi un colaj de chansonete franceze ale celebrilor cântăreți Edith Piaf, Charles Aznavour, Yves Montand, interpretate live de soliști ai Operei Brașov și de invitata specială, îndrăgita soprană Daniela Vlădescu.

„L’Heure d’Or de Paris” este un spectacol de balet neoclasic, având libretul și coregrafia semnate de binecunoscutul balerin Horațiu Cherecheș de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, pe care îl veți putea urmări dansând pe scena Operei Brașov.

L’heure d’or Paris, Opera Brasov 2016 - foto: Paul Tomescu Photography

L’heure d’or Paris, Opera Brasov 2016 – foto: Paul Tomescu Photography

„L’heure d’or de Paris”, pe muzica compozitorilor clasici francezi şi un colaj al celebrilor cântăreţi francezi, libretul şi coregrafia semnate de Horaţiu Cherecheş, este un spectacol de balet neoclasic.
Arta a fost întotdeauna modalitatea de transcendere spre lumea spiritului, dincolo de cotidianul material al acestei existenţe efemere, iar „harul” sau darul creaţiei a îmbrăcat în practică o mulţime de forme de manifestare în încercarea omului de a ajunge şi a atinge lumea minunată a spiritului; că este vorba de creaţia ştiinţifică, literară, artistică, monumentală, muzicală sau coregrafică. „L’heure d’or de Paris” îşi propune să pună în scenă această temă.
Fundamentele coregrafiei spectacolului se bazează pe elemente de amploare tehnică, de perfecţiune estetică, de duet ale baletului clasic, de îmbinare inedită a mişcării şi decorului, pe muzică cântată live.
Spectacolul îşi propune „o conştientizare a năzuinţelor fiecărui individ care îşi doreşte tot mai mult de la sine însuşi, prin depăşirea propriilor limite, conştientizare corelată cu nevoia de evoluţie spirituală realizată şi prin intermediul înţelegerii superioare a valorilor spirituale ale artei, ca oglindă a realităţilor cotidiene dar şi metodă de a trece dincolo de cotidianul material spre valorile spiritului absolut”, spune Horaţiu Cherecheş, regizorul şi coregraful acestui spectacol.

„L’Heure d’Or de Paris” îşi propune „o conştientizare a năzuinţelor fiecărui individ care îşi doreşte tot mai mult de la sine însuşi, prin depăşirea propriilor limite, conştientizare corelată cu nevoia de evoluţie spirituală”, așa cum afirmă Horațiu Cherecheș. Alături de acesta, invitați vor mai fi balerinii Sergiu Dan, Adrian Mihaiu, Mihai Pâslaru, tot de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa. Din distribuție mai fac parte balerinii Operei Brașov: Anca Branea, Iulia Coșeriu, Ramona Mezei, Cristina Rotundu, Mihaela Fărcășanu, Valentina Mirică, Miruna Moldoveanu, Alexandra Scriminț, Nicoleta Sasu, Liliana Țărâncă, Melania Condoiu, Diana Drăgan, Meda Enăcache, Dorin Mirea, Adrian Scriminț. Soliști vocali: Anda Pop, Cristina Radu, Mihai Irimia, Alexandru Aghenie, Lorand Cristian. Asistent regie: Ramona Mezei. Scenografia spectacolului este semnată de Rodica Garștea.

Preţ bilete reprezentatie 2016: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Sursa: Opera Brasov

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag si in 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute plimbare de Opera Brasov, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat si sa-l celebrati impreuna cu noi pe marele W.A. Mozart.

 

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart