Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

noiembrie 10, 2020

Mănăstirea Șinca Veche – un tărâm îmbrăcat în liniște și mister

Situată la 45 de kilometri de Brașov și la 22 de kilometri de Făgăraș, în țara veche a Făgărașului se află așezământul Șinca Veche, un loc plin de legende, care în ultimii ani se bucură de tot mai mulți oameni ce îi trec pragul, dornici să îi cunoască secretele.

Istoria acestui locaș reprezintă și în ziua de azi un mister.

Incertitudinea referitoare la anul construcției acestui locaș este în sine un motiv pentru care oamenii aleg să viziteze locul. Potrivit istoricilor, există dovezi care conduc la ipoteza că acest locaș de cult există de milenii. Vestigiile descoperite aici contrazic legendele care spun că mănăstirea a fost încă de la început un loc de rugăciune, ducând construcția mai departe în timp, pe vremea romanilor care o foloseau pe post de castru.

Cu toate acestea, în lipsa unor date concrete, cea mai des întâlnită și totodată, cea mai acceptată teorie spune că acest locaș a fost construit în anii 1700, de către călugării ardeleni, odată cu începerea persecutării creștinilor ortodocși din Transilvania.

Cei ce au studiat așezământ de-a lungul timpului au fost atrași de diferitele vestigii găsite în interiorul peșterii, dar și de diversele simboluri inscripționate pe pereții încăperilor, cum ar fi un simbol asemănător cu Yin-Yang, sau de prima formă de reprezentare a hexagramei, și anume Steaua lui David.

Cunoscută sub mai multe denumiri printre care „Templul Ursitelor”, „Mănăstirea săpată în piatră”, „Templul de la Șinca Veche” sau „Templul Dorințelor”, acest loc a ajuns o destinație în care ajung oamenii dornici de a afla mai multe despre vasta istorie a mănăstirii și a oamenilor care au dus la construirea acesteia, dar care, totodată, vor să se bucure de liniștea în care este învăluit acest loc, rupt de aglomerație și de zgomotul cotidian.

Templul Ursitelor este format din cinci încăperi, cu două altare și turn săpat în gresia moale a grotei. Cu o înălțime de 10 metri, turnul bisericii seamănă mai mult cu o turlă fără acoperiș, pe unde în zilele însorite razele de lumină răzbat direct în altar.

Cazare in Brasov

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii, la doar 5 minute de plimbare pana la Poarta Schei. Va invitam să vizitati Templul Ursitelor, unde va puteti reculege intr-un loc de liniste, incarcat de legende

Hotel-Coroana_Brasovului
De vizitat in Brasov , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart