Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

martie 18, 2019

Misterele de la Biserica Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului

Biserica Sfântul Nicolae din Șchei ascunde multe hrisoave străvechi unele vechi de peste 300 de ani și o frescă ce prevestește apocalipsa.

Biserica Sfântul Nicolae datează din 1292 şi a afost ridicatră cu ajutorul lui Neagore Basarab. În jurul ei s-au construit Prima Şcoală Românească unde s-a tipărit prima carte în limba română de către Diaconu Coresi.

Misterul globului poleit cu aur în care au fost ascunse documente vechi se leagă de biserica Sf. Nicolae. Legenda globului a circulat mai bine de 200 de ani. Aceasta spunea că în cea mai înaltă turlă a bisericii, exact la baza crucii mari a fost aşezat un glob poleit cu aur în care a fost ascuns un document misterios cu informanţii importante localnicii din Șchei.

Redactat în 1742, documentul a rămas un mister pentru toată lumea timp de două secole, păstrând secretele șcheienilor. El a fost scos la lumină doar de două ori, în 1887 și odată în 1946, cănd biserica a fost renovată, însă nici până acum nu a îndrăznit nimeni să îl deschidă și să citească documentul.

„S-ar putea spune că acest glob este un fel de capsulă a timpului, pus pentru ştiinţa generaţiilor viitoare. Este un  fel de legământ ca nici un om de rând să nu pună mâna pe el şi nici măcar orice faţă bisericească. Oamenii bisericii îl pot  atinge doar cu aprobarea ierarhului, iar cel care descoperă conţinutul documentului trebuie să anunţe imediat superiorul bisericesc“, a spus Vasile Oltean, directorul primei Școli Românești.

Biserica Sfântul Nicolae adăpostește şi o frescă despre care se spune că vesteşte apocalipsa. Potrivit interpretărilor, „Roata Lumii“ arată că Apocalipsa ar fi vestită de inversarea polilor magnetici ai Pământului.

Fresca redă o scenă unică a rotirii Pământului în jurul Soarelui, rotaţie executată de sfinţi, unică – la nivel mondial. Soarele, în mijlocul căruia este un triunghi echilateral care încadrează „ochiul cel neobosit“, aruncă spre Pământ raze ucigătoare.

Biserica Sf. Nicolae poate fi vizitată în fiecare zi, între orele 07:00-18:00.

Surse: https://adevarul.ro, https://www.welcometoromania.ro, http://www.enciclopediavirtuala.ro

 

 

 

Cazare in BrasovHotel Coroana Brasovului

Va asteptam cu drag in 2019 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii fata in fata cu Biserica Sf Nicolae. Va invitam sa vizitați una dintre cele mai frumoase atractii turistice din centrul istoric al Brasovului.

 

De vizitat in Brasov , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart