Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

iulie 18, 2018

Muzeul Iluziilor Optice, în premieră la Brașov

Iluzii optice, oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre curiozitățile care te aşteaptă în premieră la Brașov, la primul Muzeu al Iluziilor din România.

 

În perioada 1 – 11 august 2018, Centrul Lux Divina – Sala Parc va găzdui în premieră Muzeul Iluziilor Optice, un concept unic în România. un spațiu cu  caracter interactiv – vizitatorii vor putea ințelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar și prin explicațiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare și va face demonstrații live.

Muzeul Iluziilor Optice este un spațiu enigmatic, nefiresc si rational in acelasi timp, educațional dar și distractiv, o lume a senzațiilor și iluziilor optice care îți va pune simțurile la maximă încercare.

Proiectul e, în primul rând, unul educativ și neconvențional. Cred că fiecare familie, fiecare copil și fiecare persoană trebuie să intre măcar o dată într-un Muzeu al Iluziilor: e o experiență unică să parcurgi tunelul vortex, să cânți la theremin sau să te așezi pe spate pe un pat cu 2200 de cuie fără să ți se întâmple nimic, la fel cum e amuzant și provocator să încerci să rezolvi enigmele din spatele fiecărei iluzii optice în parte.

a declarat Adrian Filpișan, inițiatorul principal al Muzeului Iluziilor.

Muzeul Iluziilor își conduce vizitatorii prin 3 mari capitole, fiecare dintre ele destinată unui alt tip de iluzii. Sala oglinzilor deformate este locul unde cei mici se vor distra și vor deveni, pentru câteva minute, subțiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon, vor avea burta până la nas sau vor deveni pitici.

Iluziile optice vor avea și ele o sală dedicată: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, vor provoca voința și inteligența celor care vor încerca să rezolve misterele din spatele lor. Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de măsurat, cu ajutorul cărora vizitatorii vor încerca să înțeleagă cum funcționează iluziile.

Cea de-a treia secțiune este dedicată obiectelor care le vor oferi experiențe unice: aici, vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează hologramele, vor experimenta vertijul într-un tunel lung de 6 metri, vor încerca să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea să își încerce talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic.

Proiectul este unul mobil și își propune să ajungă în toate marile orașe ale României. Deși este o premieră pentru țara noastră, conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular în multe dintre marile orașe ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente: Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg sunt doar câteva exemple de metropole cu tradiție în acest sens.

Muzeul este recomandat atât copiilor peste 4 ani, cât și adulților.

Noi ne-am dorit mult să creăm un loc în care participanții de orice vârstă să poată învăța prin joacă și interacțiunea directă cu exponatele, (…) să le provocăm gândirea, să îi facem să înțeleagă care sunt mecanismele logice și naturale care se află în spatele tuturor iluziilor care ne înconjoară.

a completat Adrian Filpișan.

 

Bilete și rezervări

 

Muzeul va putea fi vizitat pe bază de rezervare, la contact@muzeuliluziilor.ro sau telefonic, la numărul 0726519941.
Program vizitare: zilnic (01 – 11 aigust 2018), între orele 10:00 – 19:00
Durata unei vizite este de 60 de minute, iar prețul unui bilet este de 15 lei.

 

Surse: facebook.com, monitorulexpres.ro

 

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2018 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 15 minute cu masina de Centrul Lux Divina, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam să trăiți experiențe unice, senzațiil și iluziil optice care vă vor pune simțurile la maximă încercare

 

Evenimente in Brasov , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart