Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

septembrie 27, 2017

Noaptea Albă a Galeriilor la Brașov

Vineri, 6 octombrie 2017, în Brașov se va desfășura „Noaptea Albă a Galeriilor – NAG”, cel mai important eveniment cultural-artistic nocturn din România.

 

Aflat la cea de-a doua ediție în Brașov, evenimentul atrage atenţia marelui public asupra artelor contemporane şi a tinerilor artişti, continuând totodată extinderea hărții artei contemporane, pe plan local și național.

Noaptea Albă a Galeriilor NAG 2017 Brasov

O nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor – NAG va avea loc vineri 6 octombrie 2017, începând cu orele 19:00 și până la ora 03:00 în galerii de artă, spații alternative, hub-uri creative și ateliere de artist din 12 orașe din România: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

30 de spații găzduiesc peste 45 de artiști din domenii diverse: pictură, grafică, artă murală, teatru, fotografie, scenografie, design vestimentar, performance și instalații audio-video, 3D Printing.

La Braşov, iubitorii artei vor putea vizita 25 de spații ce găzduiesc peste 35 de artiști din domenii diverse: pictură, grafică, artă murală, teatru, fotografie, scenografie, design vestimentar, performance și instalații audio-video, începând cu ora 19.00.

 

Despre NAG

Noaptea Albă a Galeriilor este cel mai important eveniment cultural nocturn din România care a atras atenția marelui public asupra artelor contemporane și a tinerilor artiști. Anul trecut peste 60.000 de insomniaci au cutreierat în toată țara pentru a descoperi artă contemporană.

În București, de-a lungul celor zece ediții desfășurate până în prezent, Noaptea Albă a Galeriilor a generat o hartă în care a fost făcută vizibilă infrastructura dinamică a spațiilor ce găzduiesc evenimente de artă contemporană. Noaptea Albă a Galeriilor a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane și a tinerilor artiști români, atât prin încurajarea contactului dintre artiști și galerii sau spații dedicate artei contemporane, cât și prin prezentarea artiștilor unui public extins, căruia îi oferă în fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generației din care face parte.

La ediția din 2016 din Brașov, peste 3.500 de vizitatori s-au plimbat timp de 6 ore în 13 spații centrale, admirând munca a peste 25 artiști.


Noaptea Alba a Galeriilor - NAG - DanceBox cu Anamaria GuguianPrintre manifestările din cadrul NAG 2017, Ana Maria Guguian propune DanceBox.

Dance Box este o instalație dansantă, o cutie de lemn în care există un dansator. Dansatorul așteaptă oameni cu care să danseze. Dance Box este o provocare atât pentru dansatori cât și pentru oamenii care o vizitează. Provocarea ține de faptul că doi necunoscuți împărtășesc un moment intim, un spațiu intim, un dans, prezentul. Dansul este liber, la fel ca și prezentul.

Anamaria Guguian este un explorator al vieții prin intermediul mișcării. Este performer, facilitator de ateliere de mișcare pentru copii și adulți și creator al proiectului I Dance You. Proiectul își propune să promoveze exprimarea prin mișcare și încurajează dansatorii și arta dansului. În dansul ei, Anamaria este influențată de arte marțiale, contact improvisation și dans terapie. Îi place să aducă dansul în locuri cât mai diverse și să danseze cu oameni din medii cât mai eclectice.


Praf de stele - expozitie ilustratii - Corina DraganO altă manifestare ce va avea loc în cadrul NAG, găzduită de Rope Street Museum, este Praf de Stele.

”O lume de vis construită din elemente cotidiene pe care adesea ar fi absurd să le vezi împreună. „Praf de stele” este o invitație de a păși într-un univers personal, într-o călătorie către inspirație. Un joc pe care-l fac cu mine, din dorința de a transcende ceea ce e palpabil și vizibil, unde închid ochii și mă las purtată de imaginație spre mine însămi, acolo unde orice se transformă în liniște. Ilustrațiile care au luat naștere din această călătorie le-am strâns într-un jurnal vizual, a cărui inspirație îmi doresc să fie îmbrățișată de cei care le vor privi”,

spune autoarea Corina Drăgan despre lucrările ce vor fi expuse.


Informații complete și harta evenimentelor sunt disponibile pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro și pe aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS).

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag si in toamna 2017 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre, Str. Republicii și Pieței Sfatului. Va invitam sa luați parte la cel mai important eveniment cultural nocturn, de arta contemporana.

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart