Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

mai 13, 2015

Noaptea Muzeelor Braşov 2015

Noaptea Muzeelor Braşov 2015

Noaptea Muzeelor Braşov 2015

Pe 16 mai 2015 are loc cea de-a XI-a editie a evenimentului european Noaptea Muzeelor. Muzeele brașovene implicate în program sunt: Muzeul de Istorie Brașov, Muzeul de Etnografie Brașov, Muzeul de Artă Brașov, Muzeul Prima Școală Românească, Muzeul „Ștefan Baciu” și Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov.

Printre evenimentele pregătite special pentru Noaptea Muzeelor la Braşov se numără o demonstraţie de „dans romana” în Piaţa Sfatului, dar şi o demonstraţie de aeromodelism. Tot în Piaţa Sfatului studenţii vor intra în pielea Familiei Mureşenilor şi vor aduce istoria mai aproape de Braşoveni. Din centrul oraşului nu vor lipsi şi concertele.

Muzeul de Etnografie aduce ca noutate în 2015 o expoziţie de lego uriaşe. La Muzeul de Istorie vor fi proiecţii de filme care vor prezenta practic o istorie a Braşovului în imagini, la Prima Şcoală Românească, din faţa Hotelului Coroana Braşovului***, este posibil să fie deschis paraclisul de nord, iar vizitatorii să poată admira unica frescă care prezintă scena completă a Apocalipsei, iar la Casa Ştefan Baciu se va juca o piesă de teatru pentru copii şi va alea loc sesiunea de premiere a concursului de poezie hip hop.

În Noaptea Muzeelor, la Casa Mureşenilor din Braşov se pot vizita cele 8 săli cu expoziţia permanentă dedicată familiei Mureşianu, lui Andrei Mureşanu şi lui George Dima precum şi cele 2 săli cu expoziţia temporară „Fotografia între album de familie şi document istoric”. Pe tot parcursul evenimentului vor avea loc momente muzicale.

Oferta expoziţională de la Muzeul de Artă cuprinde Galeria Naţională, expoziţia permanentă a muzeului (artă românească modernă şi contemporană), şi expoziţia de grafică Diana Oţet – „Smooth Misery“. Vor fi organizate demonstraţii de pictură pe sticlă, modelaj, gravură, desen şi sculptură şi alte evenimente surpriză.

Muzeele vor fi deschise până la ora 24.00. Intrarea la muzee este gratuită sau simbolică, în valoare de 1 sau 2 lei.

Urmăreşte detalii despre programul muzeelor din Noaptea Muzeelor Braşov 2015!
 

Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

Privelişte de la Hotel Coroana Braşovului:
Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

Cazare în Braşov

Vă aşteptăm cu mare drag la Noaptea Muzeelor în Braşov!

Hotel Coroana Brașovului***, situat în Piaţa Unirii, în faţa Bisericii Sfîntul Nicolae şi a Primei Şcoli Româneşti, este alegerea perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, la câteva minute plimbare de Strada Republicii, Piaţa Sfatului şi muzeele oraşului.

Evenimente in Brasov

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart