Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

ianuarie 9, 2012

Noi pârtii de ski în Poiana Brașov

Harta partiilor din Poiana BrasovAșa cum s-a comunicat în ultima perioadă și cum detaliază și site-ul Primăriei Brașov, în Poiana Brașov s-a finalizat investiția care recomandă stațiunea ca pe „cel mai mare și modern domeniu schiabil din România”. Dincolo de PR și propagandă, am fost și noi la ski în Poiană după deschiderea oficială a pârtiilor și trebuie să spunem: modificările sunt incredibile.

Chiar dacă zăpada nu era deloc excepțională (abia ninsese 30cm și tunurile de zăpadă nu funcționează cum ar trebui încă), am avut porțiuni excelente de pârtie. Excelente în sensul că ne-am simțit, pe bune, ca în Austria. Am fost entuziasmați. S-a lucrat enorm atât la lățimea pârtiilor cât și la nivelarea lor. Deși schiem în Poiană de o viață, am reușit să ne și rătăcim, duși de val fiind de o pârtie nouă excelentă care face legătura între fostul Drum Roșu și baza pârtiei Lupului. Norocul nostru – noul telescaun de la baza pârtiei Lupului, care ne-a salvat de urcat 500m cu schiurile în spate. Și surpriza zilei – dinspre stâlpii telescaunului se auzea muzica tipic austriacă, inconfundabila, cu care s-au obișnuit cei care iși petrec vacanța de ski în Austria.

Pârtii noi mai late și nivelate, marcaje de pârtie cum n-am mai văzut în Poiană, tunuri de zăpadă peste tot, instalații noi de transport pe cablu, mai puțin dat la bețe între pârtii și mai mult ski. Una peste alta, este o experiența pe care v-o recomandăm. Poate că nu e perfect, sigur nu e ieftin, dar cu siguranță merită testat. Și este o șansă serioasă  să scăpați de cei 1500 de km de condus până la Innsbruck.

Sau așa cum spune comunicatul oficial al Primăriei, ” Poiana Braşov are cel mai vast şi mai modern domeniu schiabil din România, cu pârtii mai lungi, mai late, dotate cu instalaţii noi de transport pe cablu, sistem modern de înzăpezire şi condiţii de securitate maximă. Celebra staţiune montană, cunoscută ca locul de naştere al sporturile alpine în România, devine de acum o atracţie importantă pentru împătimiţii pârtiilor, profesionişti sau amatori.”

Tot ce mai trebuie este o ninsoare serioasă (și weekendul trecut am avut parte și de asta).

Uncategorized @ro , ,

Dată sosire:

Dată plecare:

×

Dată sosire:

Dată plecare:

×

Arrival date:

Departure date:

×

Arrival date:

Departure date:

×
SWITCH THE LANGUAGE
Cart