Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

octombrie 10, 2017

O nouă ediție Dracula Film Festival la Brașov

Cea de-a cincea ediție a Dracula Film Festival va avea loc anul acesta la Brașov în perioada 18 – 22 octombrie 2017, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema ONE, Centrul Cultural Reduta, unde vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy.

 

Dracula Film Festival la Brașov

 

Actorul Armand Assante, invitat special al festivalului Dracula Film 2017

Șase filme extrem de variate, de la comedie fantastică la musical horror, vor concura pentru trofeul Dracula 2017. Printre ele se numără și producția românească „The Wanderers”, în regia lui Dragoș Buliga, cu Armand Assante în rolul principal. Celebrul actor este invitat de onoare al festivalului și va participa la proiecția filmului sâmbătă, 21 octombrie, la ora 20,00, la Teatrul „Sică Alexandrescu”.

Dracula Film Festival 2017 este organizat pe trei secțiuni: competiție lung metrajcompetiție scurt metraj, și Dracula Digital.

Începând cu ediția a IV-a (2016) Dracula Film Festival a mai adăugat o secțiune, numită Dracula Digital, care are scopul de a promova educaţia cinematografică în rândul adolescenţilor, de a le oferi tinerilor din toată ţara șansa de a se apropia de lumea filmului şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinematografia din România

Lungmetraje

Cea de a cincea ediție a Dracula Film Festival, aduce pe marile ecrane din Brașov șase povești prezentate sau premiate la cele mai mari festivaluri de horror și fantasy din lume: Double Date (regia Benjamin Barfoot), The Night of the Virgin (r. Roberto San Sebastian), The Wanderers (r. Dragoș Buliga), Replace (r. Norbert Keil), Zombiology: Enjoy Yourself Tonight (r. Alan Lo) și The Lure (r. Agnieszka Smoczynska).

Am ales filme cu scenarii puternice și clare, capabile să funcționeze admirabil și din imagine, și din regie,

a declarat Cristi Mărculescu, selecționer de filme al ediției Dracula Film 2017.

 

Scurtmetraje

Dracula Film Festival 2017 reunește în competițiile de scurtemetraj 25 de producții care concurează pentru trofeele Little Dracula și Vladutz.
Printre acestea se regăsesc filme SF (Paradigma, Polonia, 2017), de animație (Liftul, Elveția, 2017),
horror-ul pur-sînge cu mult gore (Rosalita, Brazilia, 2017), thrillere extrem de brutale fizic și emoțional (We Are Going Into the Woods, Franța, 2016) și (The Game, Spania, 2017), onirisme din universul Cthulu (Eldritch Code, Suedia, 2017) și capsule compacte de alienare urbană (Fried Barry, Africa de Sud, 2017 și Strays, UK, 2017). Din selecție nu lipsesc nici comediile negre – la care au marcat bine tinerii regizori români Andrei Huțuleac (OffStage) și Tudor Botezatu (Degetul) -, post-apocalipsele cu zombie (Surrounded by Death, Brazilia, 2017), filmele cu exorcism (Faith, Spania, 2017) și adaptările după literatura clasică (Sunken Convent , Danemarca, 2016, după Hans Christian Andersen).

Pentru trofeul Vladutz concurează cinci scurtmetraje românești: Off Stage (r. Andrei Huțuleac), Degetul (r. Tudor Botezatu), VampirismuS (r. Massimiliano Nardulli și Gabriele Saffioti), Doamna Ghica (r. Cătălin Mesaru și Cătălin Moise) și Ultimul vis pentru lună (r. Octavian Repede).

Filmul de gen poate fi extrem de variat — iată ce demonstrează selecția de anul acesta de la Dracula Film Festival. Și, de data aceasta, nu se adresează doar fanilor împătimiți de „oroare”. Pentru cei care se tem de horror, avem patru comedii fantastice, savuroase, dintre care una muzicală, un film cu vampiri made in Romania, o trăsneală cu zombie, două filme cu virgini ce au parte de nopți de pomină, trei filme cu eroine foarte puternice, dacă nu chiar letale, cărora colegul meu Alin Ludu Dumbravă le-a lipit chiar eticheta de „feministe”. Deci, îi invităm la Dracula Film Festival și pe cei care vor să râdă — și de ce nu, să cânte — între două frisoane,

spune Anca Grădinariu, director artistic al festivalului

Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.

Detalii și programul complet sunt disponibile pe pagina web sau pagina Facebook Dracula Film Festival.

Bilete

Biletele sau abonamentele pot fi achizitionate de pe biletebrasov.ro.

Surse: DraculafilmAgerpres

 

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi-300x212

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in toamna 2017 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute plimbare de Opera Brasov, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa savurati o portie generoasa de fantezie, oroare, istorie, la Dracula Film Festival.

Evenimente in Brasov , , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart