Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

iulie 5, 2016

O nouă ediție a Festivalului Musica Barcensis a debutat la Brașov

Cea de a VII-a ediție a Festivalului Musica Barcensis a debutat în 25 iunie 2016 cu o excursie muzicală pe urmele constructorului de orgi Karl Einschenk, iar în weekend-ul 9-10 iulie va continua la Biserica evanghelică Vulcan și la Biserica Evanghelică Sf. Bartolomeu, monument UNESCO.

În cadul festivalului, veți putea asculta concerte de muzică sacră într-un cadru ambiental aparte, unde vocile soliştilor şi instrumentele se îmbină într-o acustică remarcabilă şi de a vizualiza totodată monumente istorice şi de patrimoniu naţional de o valoare deosebită.

Biserica Evanghelică Vulcan, 9 iulie 2016, ora 18.00

Orgă – Irene Roth-Halter, Elveția

Ansamblul de clopote ZVONKOHRA, Slovacia

Cei mai tineri muzicieni ai festivalului, Ansamblul de clopote din Kosariska (Slovacia), vor veni sâmbătă, 9 iulie la Biserica evanghelică Vulcan. Sunetul vibrant al clopotelor de mână va fi completat și de interpretarea la orga istorică a Bisericii din Vulcan (un instrument din sec. al XVII-lea, salvat și restaurat din comuna Mercheașa). La orgă va cânta Irene Roth-Halter, absolventă a Academiei de Muzică din Elveția. Un program colorat și cu sonorități rare.

Dacă diversitatea instrumentelor dintr-o orchestră poate genera o largă varietate de vibrații sonore, un set de clopote de concert poate fi comparat cu claviatura unui pian împărțită membrilor unui ansamblu. Dintr-odată a cânta la pian nu mai pare atât de dificil și totuși, clopotele cu tonuri și sunete diferite mânuite de interpreții unui grup care învață coordonarea va reuși să se transforme într-un ansamblu muzical cu performanțe notabile, armoniile polifonice generând în spațiul subiectiv trăiri din cele mai profunde. 

Mai multe despre interpreți și programul complet al evenimentului găsiți aici.

 

Biserica Evanghelică Sf. Bartolomeu, 10 iulie, ora 19.00

Orchestra JESUS GURIDI BILBAO

Corul de cameră ASTRA

Acustica de excepţie din cadrul bisericii evanghelice Sf. Bartolomeu a transformat-o în polul central din seria reprezentaţiilor, găzduind în total 5 concerte.

Societatea Corală Bilbao a luat ființă în 1886 pentru dezvoltarea muzicii în general şi a cântecului coral în special. În 1989, echipa de profesori a societăţii face un pariu cu viitorul creând Orchestra Conservatorului pe care alege să o numească Jesus Guridi, după numele marelui compozitor basc al secolului XX. Radu Hamzea devine dirijorul titular al orchestrei în 2007. Originar din Cristian, este de mai bine de 20 ani profesor de vioară şi de asemenea co-autorul unei cărţi despre predarea viorii: “Biolin Eskola”. Ca dirijor invitat el a colaborat cu Orchestra “Amadeus Camerata” (Bilbao), Corul “Astra” şi Filarmonica Braşov.

Corul de cameră “Astra” are o puternică tradiție istorică în “AsociațiaTransilvană pentru cultura și literatura poporului român” fondată în 1861 sub patronajul distinsului erudit Andrei Șaguna, reprezentând cultura corală brașoveană. Din 1986, dirijorul corului este profesorul Ioan Oarcea, doctor în muzică, titularul catedrei de Dirijat cor la Facultatea de Muzică din Brașov.

 

Ediția 2016 a Festivalului Musica Barcensis va include:

 • 20 de concerte în 10 biserici fortificate
 • muzicieni din 7 țări
 • peste 230 de artiști
 • 5 concerte cu tineri muzicieni
 • prime audiții
 • muzică din romantism până în modernism
 • ansambluri corale, instrumentale, soliști, muzică de orgă

 

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare in Brasov

Hotel Coroana Brasovului

Va asteptam cu mare drag in vara 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Sf. Nicolae, a Pietei Sfatului si la o distanta de 10 minute cu masina de Biserica Evanghelica Sf. Bartolomeu. Va invitam sa va bucurati de aer curat, de munte si de muzica sacra, la Festivalul Musica Barcensis!

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart