Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

ianuarie 31, 2018

O nouă ediție Love Story Festival, în februarie la Brașov

În februarie sărbătorim iubirea cu Love Story Festival. În perioada 8 – 14 februarie 2018, la Cinemateca Patria și Cinema One din Brașov, va avea loc cea de-a patra ediție a Festivalului filmelor de dragoste „Love Story”.

 

Love Story Festival Brasov 2018Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Filmelor de Dragoste „Love Story” va aduce îndrăgostiților și cinefililor trăiri speciale, momente cu pasiune, emoție și tandrețe, într-o selecție de 17 filme cu și despre iubire.

Trei filme din programul acestei ediții au fost nominalizate la Oscar 2018.

„The Shape of Water”, filmul care va putea fi văzut la Cinema One pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, a obţinut 13 nominalizări la premiile Oscar, cele mai importante fiind la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun negizor – Guillermo del Toro și Cea mai bună actriţă în rol principal – Sally Hawkins.

Filmul „Call Me By Your Name”, de Luca Guadagnino, ce va fi proiectat la Cinema One în avanpremieră, pe 8 februarie, a fost nominalizat la categoriile: Cel mai bun film, Cel mai bun actor în rol principal – Timothée Chalamet, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun cântec.

Nu în ultimul rând, filmul „Despre trup și suflet / Teströl és lélekröl”, programat la Cinemateca Patria pe 12 februarie concurează la Oscar la Categoria Cel mai bun film străin.

Producții clasice și pelicule noi – Programul celei de-a IV-a ediții Love Story Festival

 

CINEMATECA PATRIA
JOI – 08.02, ora 19:00

Casablanca (SUA, 1942) – Un film clasic, obsedant și etern al îndrăgostiților, „Casablanca” este o poveste de dragoste în sine. Aprecierile pe care le-a primit de-a lungul vremii pot fi eclipsate doar de generațiile tot mai noi care văd și revăd filmul, regăsindu-se în povestea din 1942 și emoționându-se, de fiecare dată, când Rick Blaine și Ilsa Lund trebuie să decidă dacă pot să rămână împreună.

Trei Premii Oscar (cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cea mai bună regie) și nominalizat la alte cinci categorii (muzica lui Max Steiner, montaj, imagine, interpretare masculină în rol principal, interpretare masculină în rol secundar).

Regia: Michael Curtiz
Cu: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman
Gen: Dramă, Război, Dragoste
Durata: 102 minute
Intrarea gratuită

 

CINEMATECA PATRIA
VINERI – 09.02, ora 19:00

Povestea iubirii / History of Love (2017) – Bazat pe bestseller-ul cu același nume scris de Nicole Krauss și tradus în peste 35 de limbi, filmul urmărește povestea de dragoste dintre Léo (Derek Jacobi) și Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna.
Sinopsis: În New York-ul secolului 21, Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. În ciuda trecutului plin de amărăciune, înfruntă suişurile şi coborâşurile vieţii cu un neobosit umor, alături de cel mai bun amic, Bruno. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma vrea cu tot dinadinsul să-i găsească mamei ei bărbatul ideal. Mereu sigură pe ea, îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă, Misha, descoperind dragostea pentru prima oară. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea…
Povestea iubirii este o coproducție Franța-Canada-Belgia-România, co-producătorul român fiind Libra Film. Filmările au avut loc la Cluj și București, la Montreal și New York. Scene importante au fost turnate în satul Dâncu din comuna Aghireșu și în mai multe locații din Cluj.

Regia: Radu Mihaileanu
Cu: Gemma Arterton, Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Elliott Gould
Gen film: Drama, Ecranizare
Durata: 134 min.
Preț bilet: 10 lei

 

CINEMATECA PATRIA
SÂMBĂTĂ – 10.02, ora 17:00

O iubire de neuitat / An Affair to Remember (2017) – Element central al poveștii, destinul și căile lui misterioase intervin în desfășurarea vieților celor implicați, făcându-le deciziile când prea dificile sau prea ușoare, când sărindu-le în ajutor, în vreme ce uneori le bagă bețe în roate. Departe de a fi doar niște pioni, Nickie Ferrante și Terry McKay trebuie să știe cum să își joace cărțile, cum să își rezolve problemele și să își lămurească propriile drame, astfel ca la întâlnirea de peste șase luni să se poată prezenta liberi în fața celuilalt. Și nici întâlnirea lor nu poate fi ușoară ori banală, după cum dovedește filmul acestei povești de dragoste de neuitat.
Nominalizat de patru ori la premiile Oscar (cea mai bună imagine, costume, cea mai bună melodie originală, cea mai bună coloană sonoră).

Regia: Leo McCarey
Cu: Deborah Kerr, Cary Grant, Richard Denning
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste
Durata: 119 minute
Intrarea gratuită

 

CINEMATECA PATRIA
SÂMBĂTĂ – 10.02, ora 19:30

Absolventul / The Graduate (1967) – O comedie neagră și romantică, povestea absolventului din acest film a fost selectată în Registrul Național de Film al Statelor Unite deoarece s-a considerat că reprezintă un film „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric și estetic”, așa cum a și ajuns să fie perceput după zeci de ani, fiind considerat încă un reper cinematografic, o descriere fidelă a societății contemporane, cu frământările specifice de natură socială și culturală.
Multiple nominalizări la Oscar (cel mai bun actor, cea mai bună actriță, cea mai bynp actriță în rol secundar, cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat) și premiul Oscar pentru cel mai bun regizor (Mike Nichols, care a câștigat și Premiul Bafta, dar și Globul de Aur pentru cel mai bun regizor).

Regia: Mike Nichols
Cu: Anne Bancroft
Gen film: Comedie, Dramă, Romantic, Dragoste
Durata: 105 minute
Intrarea gratuită

 

CINEMATECA PATRIA
DUMINICĂ – 11.02, ora 17:00

Mic dejun la Tiffany / Breakfast at Tiffany’s (1961) – Povestea din filmul inspirat de romanul omonim al lui Truman Capote este plasată în New York-ul anilor 1960, acolo unde Holly Golightly, jucată magistral de Audrey Hepburn, duce o viață sofisticată, dar ușoară, chiar superficială și fără obligații.
Trei nominalizări şi două premii Oscar (cea mai bună melodie originală, cea mai bună coloană sonoră).

Regia: Blake Edwards
Cu: Audrey Hepburn, George Peppard
Gen film: Dragoste
Durata: 115 min
Intrarea gratuită

 

CINEMATECA PATRIA
DUMINICĂ – 11.02, ora 19:00

Poveste din cartierul de vest / West Side Story (1961) – Film câștigător de 10 premii Oscar, printre care se numără premiul pentru cel mai bun regizor, cel mai bun sunet, cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriță în rol secundar și multe altele. Numeroase nominalizări la premiile Oscar, premii și nominalizări la Globurile de Aur și la Grammy Awards.

Regia: Robert Wise, Jerome Robbins
Cu: Natalie Wood, George Chakiris, Rita Moreno
Gen film: Muzical, Dragoste, Dramă
Durata: 150 min.
Intrarea gratuită

 

CINEMATECA PATRIA
LUNI – 12.02, ora 19:00

Despre trup și suflet / Teströl és lélekröl (Ungaria, 2017) – O poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calității. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajații. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează același vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste despre emoție și iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învață să-și exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care și le-au impus ei înșiși.
Filmul a câștigat în 2017 Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.

Ungaria, 2017
Regie: Ildikó Enyedi
Cu: Alexandra Borbély, Géza Morcsányi, Zoltán Schneider, Annamária Fodor
Preț bilet: 10 lei

 

CINEMATECA PATRIA
MARȚI – 13.02, ora 19:00

Înainte de răsărit / Before Sunset (1995) – O franțuzoaică și un american se întâlnesc într-un tren din Europa care circulă pe ruta Budapesta-Viena. El se numește Jesse (jucat de Ethan Hawke), iar ea este Celine (Julie Deply). Au paisprezece ore la dispoziție pentru a explora Viena, iar ei decid să o facă împreună, amintindu-și mereu că la finalul acestei scurte perioade de explorare sunt nevoiți să se despartă și să își vadă fiecare de drumul său, redevenind necunoscuții din mulțime care fuseseră și până atunci. Cu cât ora plecării lui Jesse se apropie, sentimentele lor sunt tot mai ușor de definit, tot mai evidente, dar cu atât mai greu de depășit în clipa decisivă, când destinele lor ar trebui să revină la cursul dinainte.
Câștigător al premiului Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor la festivalul de la Berlin.

Regia: Richard Linklater
Cu: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert
Gen film: Dragoste, Dramă
Durata: 105 min.
Intrarea gratuită

 

CINEMATECA PATRIA
MIERCURI – 14.02, ora 19:00

Love Story (SUA, 1970) – Valentine’s Day Special – Nemuritorul film al lui Arthur Hiller, după romanul omonim de Erich Segal, revine la Love Story! Este al patrulea an la rând când, de Valentine’s Day/Ziua Îndrăgostiţilor, Love Story oferă braşovenilor acest film clasic, pe muzica nemuritoare a lui Francis Lai (singurul care a primit un Oscar din cele şapte nominalizări ale filmului). Acesta a fost şi debutul în cinema al lui Tommy Lee Jones. Regizorul Arthur Hiller a murit anul trecut, la 92 de ani şi l-am omagiat la Cinemateca Patria. El este autorul unor filme celebre în genuri diferite, precum „Omul din La Mancha” (musical), „Provincialii”, „Cuscrii”, „Transamerica Express” (comedie), „Spitalul” (dramă) şi „Tobruck” (război).

Regia: Arthur Hiller
Cu: Ali MacGraw, Ryan O’Neal, Ray Milland
Gen film: Dramă, Dragoste
Durata: 99 min.
Intrarea gratuită

 

CINEMA ONE
JOI – 08.02, ora 20:00

Call Me by Your Name (2017) – Elio, un adolescent din anii ’80, plănuiește să-și petreacă vara, ca de obicei, în vila superbă a părinților săi, din nordul Italiei. Însă vizita celui mai nou asistent cercetător din echipa de arheologi a tatălui său îi provoacă sentimente neașteptate.

Regia: Luca Guadagnino
Cu: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar
Gen film: Dramă, Romantic
Durata: 130 minute

 

CINEMA ONE
VINERI – 09.02, ora 20:00

A Bigger Splash (Italia, 2015) – Marianne Lane (Tilda Swinton) are nevoie de o pauză. Ce poate face un star al muzicii rock atunci când trebuie să își odihnească vocea? O vacanță mediteraneană alături de iubitul ei Paul (Matthias Schoenaerts) ar putea fi exact soluția, dar în loc de relaxare și leneveală pe marginea piscinei și pe plajele pustii lucrurile se complică. Servit cu toate cele necesare, un thriller psiho-erotic, noul film al lui Luca Guadagnino este un escapism cu dublu tăis și o ocheadă aruncată prin viețile pline de lux și senzualitate ale vedetelor. Centrat pe personaje, pe pishologiile, emoțiile și reacțiile lor, „A Bigger Splash” face dintr-o banală vacanță de lux un expozeu despre natura umană, rolul sexualității în viețile lipsite de griji, dar nu și de drame ale unor oameni pe care nu puțini i-ar invidia.

Regia: Luca Guadagnino
Cu: Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts,
Gen: Crimă, Dramă
Durata: 120 minute

 

CINEMA ONE
SÂMBĂTĂ – 10.02, ora 20:00

Fifty Shades Darker (SUA, 2017) – A doua ecranizare după trilogia autoarei britanice E. L. James, a cărţii cu acelaşi nume şi continuarea la filmul Fifty Shades of Grey din 2015. Etichetat drept dramă romantică, filmul a stârnit destule aşteptări şi controverse după ce au circulat zvonuri că scenele de sex sunt mai lungi, mai abundente şi mai întunecate, fidele titlului, iar protagoniştii Dakota Johnson şi Jamie Dornan, care reiau rolurile Anastasiei Steele şi al lui Christian Grey, nu au făcut prea multe să le infirme. De notat, filmul a primit acelaşi rating ca şi primul, adică R în America, pentru „mult conţinut sexual, nuditate explicită şi limbaj cu caracter sexual”.
După evenimentele din Fifty Shades of Grey, Ana Steele încearcă să se rupă de Christian Grey şi să îşi vadă de viaţa ei. Afectat de despărţire, Christian o convinge să continue relaţia în termenii ei de această dată. Însă după ce cuplul se reînnoadă, comportamentul lui Christian ameninţă să distrugă totul.

Regia: James Foley
Cu: Tyler Hoechlin, Luke Grimes, Jamie Dornan, Dakota Johnson
Gen film: Drama, Romantic
Durata: 115 min

 

CINEMA ONE
DUMINICĂ – 11.02, ora 20:00

How to be a latin lover – Eugenio Derbez și Salma Hayek joacă într-o comedie nebună despre un latino-lover care nu vrea decât să trăiască în puf pe banii femeilor mult mai în vârstă decât el. Maximo în cheamă pe cuceritorul care și-a făcut o adevărată carieră din seducerea doamnelor bogate. Oare e mai important să iubești banii sau familia? O viață luxoasă te face mai fericit decât o viață alături de persoane pe care le iubești cu adevărat? Acestea sunt întrebările serioase pe care le pune o comedie trăsnită, regizată de Ken Marino.

Regia: Ken Marino
Cu: Salma Hayek, Kristen Bell, Eugenio Derbez
Gen film: Comedie
Durata: 115 minute

 

CINEMA ONE
LUNI – 12.02, ora 20:00

Home Again (SUA, 2017)  – Filmul lui Hallie Meyers-Shyer e o poveste despre încurcăturile întotdeauna deopotrivă amuzante și dureroase ale vieții în care șansele apar de obicei ca nuca în perete și atracția are neplăcutul obicei de a se manifesta exact când ne simțim mai neadecvați.

Regia: Hallie Meyers-Shyer
Cu: Reese Witherspoon, Michael Sheen, Lake Bell, Nat Wolff, Pico Alexander
Gen film: Comedie, Romantic
Durata: 97 min

 

CINEMA ONE
MARȚI – 13.02, ora 20:00

Girls Trip (SUA, 2017) – Patru vechi prietene merg la New Orleans pentru Festivalul Essence. Timp de câteva zile, legături uitate se vor reînnoda, fetele își vor redescoperi latura sălbatică și cheful de viață. Dansul, cocktailurile, certurile și flirturile vor amenința să distrugă o prietenie care părea indestructibilă, sau vor reporni cronometrul pentru ca cele patru să ia totul de la început? Lee a mai declarat că acest film e comparabil cu „The Hangover” și „Bridesmaids”, dar că este interpretat de o distribuție 100% neagră.
După premiera americană, pelicula a ajuns să fie considerată cea mai „nerușinată” comedie care are în rolurile principale femei afro-americane.

Regia: Malcolm D. Lee
Cu: Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith,Tiffany Haddish, Larenz Tate
Gen film: Comedie
Durata: 122 minute

 

CINEMA ONE
MIERCURI – 14.02, ora 18:00

Every Day (SUA, 2018) – Bazat pe aclamatul roman “Every Day”, un bestseller New York Times scris de David Levithan, filmul cu același nume spune povestea lui Rhiannon, o adolescentă de 16 ani care se îndrăgostește de o entitate misterioasă, pe nume “A”, care ocupă, involuntar dar inevitabil, în fiecare zi corpul unui alt adolescent. Simțind că între ei se stabilește o legătură incredibil de puternică, Rhiannon și A se străduiesc să se regăsească în fiecare zi, fără să știe ce sau pe cine va aduce ziua următoare. Cu cât cei doi se îndrăgostesc mai tare unul de celălalt, cu atât mai mult consecințele acestei iubiri în care la fiecare 24 de ore partenerul este altcineva (și totuși același), apasă mai tare asupra lor, obligându-i pe Rhiannon și A să ia cea mai grea decizie din viața lor.

Regia: Michael Sucsy
Cu: Maria Bello, Angourie Rice, Debby Ryan, Colin Ford, Jacob Batalon, Owen Teague
Gen film: Dramă, Romantic
Durata: 95 minute
Premiera in Romania: 23.02.2018

 

CINEMA ONE
MIERCURI – 14.02, ora 20:00

The Shape of Water (SUA, 2017) – Suntem în anii ’50, la începutul Războiului Rece, când rușii își demonstrau superioritate în cosmos, iar americanii făceau tot posibilul să îi întreacă. Sumbrul agent Strickland (Michael Shannon) reușește să captureze un om-amfibie (interpretat, desigur, de Doug Jones, același care a intrat în pielea albăstruie a lui Abe Sapien din Hellboy) sperând ca acesta să devină arma secretă a americanilor. Creatura, ținută în lanțuri și torturată de Strickland, trezește simpatia Elizei, iar între cei doi se creează o legătură. La fel ca celelalte filme din universul lui del Toro, The Shape of Water e pe muchia fină dintre feerie și oroare.

Regia: Guillermo del Toro
Cu: Michael Shannon, Sally Hawkins, Octavia Spencer
Gen film: Aventuri, Dramă, Fantastic
Durata: 119 minute

 

Informații complete despre Love Story Festival 2018 veți găsi pe site-ul sau pe pagina Facebook a organizatorului.

Pentru proiecțiile de la Cinemateca Patria se pot face rezervări la adresa de e-mail bilete@cinematecapatria.ro sau pe site-ul www.cinematecapatria.ro.

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag si in 2018 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute plimbare de Sala Patria, 15 minute cu masina de Cinema One, in imediata apropiere a Bisericii Negre. Va invitam sa va sarbatoriti Luna lui Cupidon la Brasov !

 

Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart