Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

aprilie 19, 2016

Spectacole cu tema realista: ”Paiațe” și ”Cavalleria Rusticana” la Opera Brașov

 Ca și ultime reprezentații înaintea Sfintelor Sărbători ale Paștelui, Opera Brașov vă propune pentru sâmbătă, 23 aprilie 2016, la ora 18.30, Sala Operei, două opere cu temă realistă: „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni si ”Paiațe” de Ruggero Leoncavallo.

 

Cavalleria Rusticana

cavalleria

Operă într-un act, dramă de succes ce îmbină trădarea și răzbunarea, a avut premiera la Teatrul Costanzi din Roma, în anul 1890. Unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, „Cavalleria rusticana” justifică prezența sa în repertoriul teatrelor din întreaga lume. Inspirația cu care compozitorul a găsit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor și caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifică gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nicio altă creație a lui Pietro Mascagni. Opera a fost premiată de Editura Muzicală Sonzogno din Milano în anul 1890.

În distribuție: Asineta Răducan, Cristian Bălăşescu (Opera Naţională Timişoara), Lucian Petrean (Cluj-Napoca), Gabriela Hazarian, Cristina Roşu. Conducerea muzicală îi aparține maestrului Giuseppe Carannante (Italia), iar regia artistică este semnată de Cristian Mihăilescu. Își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

 

Paiațe

paiate

O lucrare în 2 acte, compusă de Ruggiero Leoncavallo pe un libret propriu, care figurează în repertoriul permanent al teatrelor lirice. Prima reprezentație a avut loc în anul 1892 la teatrul din Milano. Succesul operei a fost enorm, jucându-se imediat după premiera absolută la Dresda, Berlin, Londra, New York, Bordeaux, Paris. În ciuda aprecierii favorabile a publicului, opera nu a fost bine primită de critica de specialitate. Abia în secolul XX, când curentul verist a început să fie cu adevărat apreciat datorită interpretărilor extrem de valoroase ale lui Enrico Caruso și Aureliano Pertile, criticul René Leibowitz remarca forța acestei creații de o rară intensitate expresivă.

În distribuție: Cosmin Marcovici (Opera Naţională Română Iaşi), Anda Pop, Lucian Petrean (Cluj-Napoca), Adrian Mărcan, Bogdan Mirică (debut).

Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele sunt puse în vânzare la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

 

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in primavara 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute plimbare de Opera Brasov, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam  sa va delectati cu arii celebre de opera si sa profitati de tarifele speciale de cazare pe care vi le oferim in perioada Pastelui!

Uncategorized @ro , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart